SLOVO

Rusi končali slovenske odbojkarske sanje

Objavljeno 31. avgust 2017 21.09 | Posodobljeno 31. avgust 2017 21.10 | Piše: STA, S. U.

Slovenski odbojkarji so po gladkem porazu z Rusijo evropsko prvenstvo končali v četrtfinalu.

KRAKOV – Slovenski moški odbojkarski reprezentanci ni uspel nov podvig. V četrtfinalu evropskega prvenstva je v Krakovu z 0 : 3 (–17, –19, –19) izgubila z Rusijo in se poslovila od tekmovanja.

Rusi, ki so Slovence premagali že v predtekmovanju, a takrat težje kot tokrat, so bili enostavno predobri za utrujene slovenske igralce. Ti so večer prej igrali težko tekmo s Poljsko, ki jim je sicer močno povečala samozavest, toda tudi pobrala veliko moči in energije. Proti visokim Rusom, pri katerih je bil v nasprotju s prvo tekmo zelo razpoložen Maksim Mihajlov, so bili brez moči, še posebno, ker so tekmeci tudi odlično servirali, predvsem pa delali zelo malo napak.

Z razpoloženim Mihajlovom in njegovimi servisi so Rusi takoj prevzeli pobudo, ko se mu je pri zbiranju točk pridružil še Dimitrij Volkov z ostalimi, pa je bilo jasno, da Slovenci v prvem nizu nimajo možnosti. Nekaj bolj izenačen je bil drugi niz, a ruski servis in blok sta poskrbela, da so se Slovenci spet znašli v zaostanku, ki ga niso več mogli izničiti. Tudi v tretjem nizu so Slovenci ves čas zaostajali, čeprav Rusi niso igrali več tako zavzeto in zbrano, a vseeno dovolj, da so prišli do zmage.

Rusija se bo v polfinalu pomerila z zmagovalcem dvoboja med Belgijo in Italijo.

Deli s prijatelji