SVETOVNO PRVENSTVO

Romanova z 18. izidom končala v polfinalu SP

Objavljeno 13. avgust 2013 22.16 | Posodobljeno 13. avgust 2013 22.17 | Piše: STA, Ma. F.

Njen poskus, da bi se v ciljni ravnini pred zadnjim krogom obdržala med najboljšimi, se je izjalovil, saj je v zaključku povsem zaostala.

Sonja Roman.

Slovenska atletinja Sonja Roman je v polfinalu na 1500 m na 14. svetovnem prvenstvu v Moskvi dosegla skupno 18. izid (4:08,63) in končala slovenske nastope četrti dan prvenstva.

Koprčanka Snežana Rodič se je v dopoldanskih kvalifikacijah s 14,17 metra v troskoku z devetim izidom zanesljivo uvrstila v finale, ki bo v četrtek, 15. avgusta, ob 17.40 po slovenskem času. Kranjčan Rožle Prezelj pa je izpadel v kvalifikacijah skoka v višino. Preskočil je le začetno višino 2,17 metra in v kvalifikacijah na repu uvrščenih delil 25. izid. Nastopilo je 34 tekmovalcev.

Romanova še upa na normo A

»Pred svetovnim prvenstvom sem napovedala polfinale, potem pa so moje želje zrasle. Poskušala sem teči tudi izid sezone na največji tekmi leta, vendar mi to ni uspelo. Sezone pa še ni konec, zato bom poskušala na enem izmed mitingov teči normo A, ki je 4:05,50, da bom imela potem urejen status v zvezi in zaposlitev v Slovenski vojski ter s tem olajšano delo tudi v prihodnji sezoni,« je povedala 34-letna Romanova.

Hodošanka je začela v ozadju, na predzadnjem mestu pa je bila tudi dva kroga pred koncem, ko je bila prva polfinalna skupina še zelo strnjena. Njen poskus, da bi se v ciljni ravnini pred zadnjim krogom obdržala med najboljšimi, se je izjalovil, saj je v zaključku povsem zaostala.

Deli s prijatelji