TENISAČ

Rola zarolal opravičilo

Objavljeno 25. februar 2015 10.55 | Posodobljeno 25. februar 2015 10.55 | Piše: Marko Uršič

Zdravje je največja težava teniške reprezentance Slovenije v pokalu Davis.

Blaž Kavčič še čaka na popolno teniško vrnitev. Foto: Reuters

Čudno so ti tenisači razdelili skupine za pokal Davis; Slovenija denimo nastopa v prvi evro-afriški skupini, a po podnebju nima s črno celino prav ničesar skupnega. Slovenska izbrana vrsta se bo tako za uvod podala povsem blizu, od 6. do 8. marca jih v Bratislavi bratskoslovansko čakajo Slovaki. In to na igrišču s hitro podlago. Kapetan Blaž Trupej je, glede na številne okoliščine, za tenisiranje v hokejski deželi nabral Blaž Kavčiča, Grego Žemljo, Mika Urbanijo in Toma Kočevarja Dešmana, razložil pa je, kako je do tega izbora tudi praktično prišel. »V ekipi so tisti, ki so bili povabljeni, so zdravi in pripravljeni igrati za Slovenijo. Kavčič je sicer 13. februarja imel operacijo stopala desne noge; če bo časovni okvir zdravljenja denimo enak kot pri prejšnji operaciji na drugi nogi, se zna zgoditi, da bo v Bratislavi dobil priložnost za igro. Žemlja se vrača po dveletni odsotnosti zaradi zdravstvenih težav oziroma skrivnostne bolezni. Trenutno igra na turnirju futures v Iranu. A vsaka takšna vrnitev je zahtevna, vemo, da igralsko ni na vrhuncu moči. Poleg tega ima težave z zdravjem tudi Janez Semrajc, že dva meseca hiti od zdravnika do zdravnika,« je Trupej podal poročilo o stanju.

A seveda v oči tudi bode dejstvo, da v reprezentanci ni Blaža Role, s 85. mestom najvišjega Slovenca na lestvici ATP. »Njegova ekipa je objavila razloge, da ga tokrat ne bo z nami. Odigral bi vse tri dvoboje, tudi tistega v paru, ob tem, da bi na Slovaško pripotoval iz Južne Amerike, kjer zdaj nastopa, po Bratislavi pa bi se tja tudi vrnil. Porabil bi veliko energije. Poleg tega si je v začetku leta priigral majhno število točk ATP, lovi pa neposredno uvrstitev na pariški turnir. To so razlogi, da ga ne bo,« je kapetan za pokal Davis predstavil besedno pojasnilo in opravičilo. »V Bratislavo gremo popolnoma neobremenjeni, Slovaki so favoriti. A to bodo morali tudi dokazati. A glede na naše zdravstveno stanje bo vsaka točka velik uspeh,« je sklenil Blaž Trupej.

Po kapetanu je tudi Blaž Kavčič pojasnil, kje je trenutno z okrevanjem. »Operacijo sem uspešno prestal. Rehabilitacija poteka dobro, okrevanje je malce hitrejše kot po prvi operaciji. Bergle sem malo prej že dal na stran, vse je videti pozitivno. Vsak dan nabiram telesno moč, teniško vadim še po prilagojenem programu. Težko rečem, ali bom v Bratislavi tudi zaigral. Z ekipo grem tja, za nogo bo bolje, ker bodo na hitrem igrišču kratke točke. Bomo videli,« je poudaril Kavčič, ki je možnosti za igro v odstotkih sicer izrazil z dvema petdeseticama. Bo pa Slovenija v pokalu Davis seveda še naprej igrala tudi brez prosilca za britanski potni list Aljaža Bedeneta.

Deli s prijatelji