TENIŠKA

Rola najboljši Slovenec, Hercogova zdrsnila

Objavljeno 16. junij 2014 13.22 | Posodobljeno 16. junij 2014 13.22 | Piše: STA, D. P.

Na vrhu so Američanka Serena Williams, Kitajka Na Li in Romunka Simona Halep.

Polona Hercog je izgubila s peto nosilko.

LJUBLJANA – Na vrhu teniške lestvice ATP ta teden ni sprememb. Španec Rafael Nadal ima 170 točk več od drugouvrščenega, Srba Novaka Đokovića, tretji pa je Švicar Stanislas Wawrinka. Najboljši Slovenec ostaja Blaž Rola na 91. mestu, Blaž Kavčič pa se je po zmagi na turnirju serije challenger v Uzbekistanu prebil na 122. mesto.

Bedene poškodovan

Kavčič je s tem prehitel Aljaža Bedeneta, ki je zaradi poškodbe zapestja izgubil šest mest in zdrsnil na 138. Še večji zdrs je znova doživel Grega Žemlja. Lani ob tem času je bil na 53. mestu – uvrstitev je nato izboljšal do rekordnega 43. mesta, zaradi daljše odsotnosti zaradi težav z zdravjem pa je zdaj zdrsnil že na 217. mesto.

Hercogova 64.

Na vrhu so Američanka Serena Williams, Kitajka Na Li in Romunka Simona Halep. Teden po drugem velikem turnirju sezone, grand slamu v Parizu, ni prinesel bistvenih sprememb na lestvici WTA. Najboljša Slovenka Polona Hercog je zdrsnila na na 64. mesto.

Nazadovala je tudi druga slovenska teniška igralka Tadeja Majerič (153.), medtem ko so ostale malenkostno pridobile – Nastja Kolar je 234., Dalila Jakupovič 236. in Petra Rampre 285. 

Deli s prijatelji