LIGA PRVAKINJ

Rokometašice iz Györa drugič zapored osvojile ligo prvakinj

Objavljeno 04. maj 2014 21.17 | Posodobljeno 04. maj 2014 21.17 | Piše: STA, S. U.

Branilke naslova so v finalni tekmi v Budimpešti premagale črnogorsko Budućnost s 27 : 21 (15 : 10).

BUDIMPEŠTA – Rokometašice madžarskega Györa so drugič zapored osvojile evropsko ligo prvakinj. Branilke naslova so v finalni tekmi v dvorani Laszla Pappa v Budimpešti premagale črnogorsko Budućnost s 27 : 21 (15 : 10).

V prvem polčasu so povsem zasenčile v zadnjih letih najhujše mednarodne tekmice iz črnogorskega glavnega mesta in si nekajkrat priigrale šest golov prednosti, na velik odmor pa odšle s +5 (15 : 10).

V drugi polovici tekme se razmerje na igrišču ni bistveno spremenilo. Mednarodno obarvana madžarska ekipa je imela še naprej niti igre v svojih rokah, čeravno se ji je Budućnost nekajkrat približala na tri gole zaostanka. Györ je v končnici tekme znova pohodil stopalko za plin, na roko pa mu je šla tudi utrujenost črnogorske zasedbe po sobotnem napornem polfinalnem dvoboju, ko je šele po 10-minutnem podaljšku strla odpor Vardarja iz Skopja.

V zmagoviti ekipi je bila na finalni tekmi najučinkovitejša Anita Görbicz s sedmimi goli, medtem ko so Heidi Loke, Eduarda Idalina Amorim in Adrienn Orban dosegle po štiri zadetke. V črnogorski ekipi je Cristina Neagu dosegla sedem, Camilla Dalby pa pet zadetkov.

Deli s prijatelji