ROKOMETNI POKAL SLOVENIJE

Rokometaši Celja devetnajstič pokalni prvaki Slovenije

Objavljeno 17. april 2016 22.38 | Posodobljeno 17. april 2016 22.38 | Piše: STA, S. U.

V finalu zaključnega turnirja v Ribnici so premagali Koper 2013 s trinajstimi zadetki prednosti.

RIBNICA – Rokometaši Celja Pivovarne Laško so zmagovalci pokalnega tekmovanja Slovenije. V finalu zaključnega turnirja v Ribnici so premagali Koper 2013 s 38 : 25 (19 : 9) in devetnajstič postali pokalni prvaki Slovenije. V finalu zaključnega turnirja so slavili s trinajstimi zadetki prednosti.

Celjani so do naslova prišli zasluženo in pričakovano, pravzaprav že dolgo časa niso imeli tako enostavne naloge na poti do lovorike. Svojega najresnejšega tekmeca, velenjsko Gorenje, s katerim bodo prihodnjo sezono igrali v jugozahodni evropski ligi Seha in s katerim so se letos udarili za naslov državnega prvaka, so se otresli v osmini finala. Tako jim je na zaključnem turnirja ostala Ribnica, proti kateri so se v polfinalu morali boriti do zadnjih sekund, ter Koper v finalu, ki je edini klub, ki je v pokalu prekinil vladavino Celja. Ta je letos osvojil peti zaporedni pokalni naslov, če Koprčani ne bi vmes trikrat slavili (2008, 2009, 2011), pa bi bili Celjani že pri desetih naslovih v nizu.

V tekmi za tretje mesto je ekipa Riko Ribnica po podaljšku premagala Trimo Trebnje s 35 : 29.

Za najboljšega igralca finalnega turnirja je bil izbran Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško), njegov soigralec Blaž Janc je bil prvi strelec turnirja, najboljši vratar pa je postal Jošt Perovšek (Riko Ribnica).

 

Deli s prijatelji