ODLIČNI RISI

Risi siti riža in testenin, radi bi snedli Madžare

Objavljeno 23. april 2014 08.22 | Posodobljeno 23. april 2014 11.40 | Piše: Marko Uršič

Slovenska hokejska reprezentanca na SP divizije 1 za zajtrk v dvoboj z Madžarsko.

Jan Muršak in soigralci bodo morali Madžare stisniti do končne zmage. Foto: IIHF

Za slovenske hokejiste je na svetovnem prvenstvu divizije 1 azijska porcija tekmecev za njimi, danes pa se bodo za zajtrk po evropskem času na tekmovanju v južnokorejskem Gojangu namerili na Madžarsko. Torek je bil za vse udeležence prost dan, risi so dopoldne počivali, popoldne pa opravili trening, tudi s preizkušnjo nekaterih novih taktičnih zamisli. Kajti sosede iz Madžarske bo treba pošteno prijeti, zmaga je po uvodnem porazu z Japonsko in zmagi nad Korejci nujno potrebna. »Tako telesno kot psihično smo bili kar na robu, tako da je prosti dan prišel prav. Pri taktičnih stvareh smo malce spremenili igro z igralcem več. Poznalo se je tudi, da smo drugače pristopili k treningu, bolj sproščeno. Po zmagi nad Korejo smo dobili nekaj samozavesti, čeprav je bila igra daleč od tistega, kar znamo,« je povedal branilec Andrej Tavželj. Napadalec David Rodman je dodal, da so nekateri hokejisti zjutraj odšli na kavo, po nakupih po trgovinah in tudi na kosilo, saj imajo v hotelu vse reprezentance prav vsak dan enako hrano; eno vrsta riža in testenin ter dve vrsti mesa.

»Vemo, kdo bo stal na drugi strani. S tekmecem se ne bomo obremenjevali, saj imamo dovolj težav z našo igro. Z novimi in svežimi idejami sem prepričan, da bomo prebili še en zid. Madžari veliko razmišljajo o vseh porazih, ki so jih doživeli proti nam. Vem, da se želijo maščevati, vendar pa imajo v podzavesti to, da so na teh tekmah izgubili. Psihološka prednost je na naši strani, vendar bomo morali na ledu dokazati, da smo res boljše moštvo,« je še pripomnil Tavželj.

Kopitarjeve spremembe

Selektor Matjaž Kopitar se je ob rob vsemu tudi odločil, da bo malce spremenil peterice. Glavni trener je na treningu največ pozornosti posvetil igri z igralcem več, ki na korejskem svetovnem prvenstvu do zdaj ni stekla, kot so se vsi nadejali. »Proti Koreji je bila prisotna živčnost. Zelo smo se mučili z našo igro, saj nam ne gre tako, kot smo si želeli. S palico sem po ogradi udaril zato, ker nam ni šlo ob igralcu več. Drugič pa sem se odzval na udarec s palico, ki sem ga prejel. Menim, da po vsem tem nekaj čustev ne škodi,« pa je vse zaokrožil David Rodman. Brzdana čustva in hokejsko znanje pa bodo potrebni do konca SP v Gojangu, če se želijo risi uvrstiti med prvi dve reprezentanci in se vrniti v elito. Na tej poti jim do konca stojijo tri moštva, ki jih je treba ukloniti: Madžarska, Ukrajina in Avstrija.

Prvi napad: ob Muršaku in Mušiču še Pance

Napadalne trojice Slovenije bodo na tekmi proti Madžarski doživele spremembe. V prvem napadu bo razpoloženega Jana Urbasa zamenjal Žiga Pance, ki je do zdaj igral v drugem napadu ob bratih Rodman. Zamenjava pa bo opravljena tudi v tretjem in četrtem napadu, kjer se bosta zamenjala Jaka Ankerst in Anže Kuralt. Matjaž Kopitar bo pri igralski prednosti moža preizkusil še tretjo različico. Prvi napad bodo sestavljali Muršak, Mušič in Pance, v drugem pa bodo brata Rodman in Urbas, možna pa sta tudi kapetan Tomaž Razingar in Boštjan Goličič.

Deli s prijatelji