ATLETIKA

Ratejeva s psihologom prek 65 metrov

Objavljeno 07. november 2013 15.23 | Posodobljeno 07. november 2013 15.23 | Piše: D. P., STA

Tako kot lani so ji tudi letos opravili operativni poseg na komolcu desne roke, po rehabilitaciji pa je že začela trenirati za novo sezono.

Ratejevi je kopje poletelo 61,86 metra.

CELJE – Najboljša slovenska metalka kopja, Martina Ratej, je predstavila načrte in cilje za leto 2014. V novo sezono, kjer bo vrhunec nastop na evropskem prvenstvu v Zürichu, vstopa pod vodstvom dosedanjega trenerja Andreja Hajnška, ki bo imel pomoč v okrepljeni ekipi strokovnjakov.

20. mesto premalo

»Zadeve moram razčistiti predvsem pri sebi,« so bile uvodne besede 32-letne atletinje iz Loč po osvojitvi 20. mesta na letošnjem svetovnem prvenstvu v Moskvi. Po seriji metov nad 64 metrov pred odhodom na prvenstvo je bil tamkajšnji dosežek 57,95 m razočaranje in povod za temeljito analizo dosedanjega dela. S trenerjem Andrejem Hajnškom sta ocenila, da sta bila v pretekli sezoni dosežena dva cilja od treh: zmaga na evropskem ekipnem pokalu in na sredozemskih igrah, medtem ko je v Moskvi izostala uvrstitev višja od sedmega mesta.

»Eden od vzrokov za prevelika nihanja pri daljavah so bili brez dvoma tudi napori in pomanjkanje celostne oskrbe atletinje. Po Moskvi sem bil pripravljen predati delo nasledniku, vendar sva se z Martino strinjala, da v tej zasedbi še nismo rekli zadnje besede,« je ob začetku priprav na novo sezono povedal trener Hajnšek.

Tudi psiholog

Vse aktivnosti bodo od zdaj na očeh ekipe strokovnjakov, v kateri bodo za atletski del skrbeli Miro Kocuvan, Jože Kopitar in Severin Lipovšek. Nad psihološko pripravo, novo komponento v mozaiku aktivnosti, pa bo bedel Brane Skubic.

»Cilje za 2014 smo zastavili drugače. Želimo dvigniti raven metov na petih glavnih tekmovanjih nad 65 metrov. Ali bo to pomenilo medaljo na prvenstvu v Zürichu? Tega ne vemo, bomo pa v vsakem primeru zadovoljni, če bo meja 65 metrov presežena v finalu,« je o ciljih še povedal Hajnšek.

Tako kot lani so Ratejevi tudi letos opravili operativni poseg na komolcu desne roke, po rehabilitaciji pa je že začela trenirati za novo sezono.

 

Deli s prijatelji