ODLIČNA

Ratejeva druga v Ostravi, kjer je ugnala tudi svetovno rekorderko

Objavljeno 26. maj 2015 23.59 | Posodobljeno 26. maj 2015 23.59 | Piše: STA, A. L.

»Zadovoljna sem z drugim mestom, čutim pa, da to še ni bil pravi met in da sem tudi že v tem trenutku sposobna daljših metov.«

Martina Ratej je bila sedma v metu kopja.

OSTRAVA – Slovenska rekorderka Martina Ratej je na atletskem mitingu svetovnega izziva Iaaf v Ostravi na Češkem v metu kopja z 62,02 metra zasedla drugo mesto. Zmagala je Marharita Dorožon z osebnim in izraelskim državnim rekordom 63,85 m.

Domačinka in svetovna rekorderka ter olimpijska zmagovalka Barbora Špotakova je bila šele četrta (58,57 m), nekdanja svetovna prvakinja Rusinja Marija Abakumova pa peta (58,78 m).

Forma se stopnjuje

»Zadovoljna sem z drugim mestom, čutim pa, da to še ni bil pravi met in da sem tudi že v tem trenutku sposobna daljših metov. Danes potujem naprej v Eugene v ZDA. Na naslednji tekmi diamantne lige se nadejam boljših razmer in daljših metov,« je dejala Ratejeva.

Njen trener Andrej Hajnšek je bil zadovoljen s tem, kar je prikazala v teh zahtevnih razmerah: »Tekmovalke v metu kopja so imele slabe razmere, bile so nizke temperature, dež in veter, kar vsekakor ni za vrhunske rezultate. Pomembno je tudi dejstvo, da je Martina premagala svetovno rekorderko Špotakovo na domačih tleh ter Abakumovo kot nosilko medalj z največjih tekmovanj. Metala je zelo solidno in njena pripravljenost se stopnjuje.«

Deli s prijatelji