TRAGIČNO

Ragbist, oče in brat umrli na farmi

Objavljeno 23. september 2012 15.12 | Posodobljeno 23. september 2012 15.12 | Piše: Marko Uršič

Brat je iz gnojnice reševal psa, za vse pa je bilo usodno vdihavanje strupenih plinov.

Ragbi na irskem otoku je izgubil nadarjenega igralca Nevina Spencea.

Družinska tragedija na Severnem Irskem je vzela tri življenja, med umrlimi je bil tudi mladi in nadarjeni irski ragbist Nevin Spence. 22-letni igralec province Ulster in član druge irske reprezentančne vrste, imenovane volčjaki, je skupaj z 28-letno sestro Emmo na farmi v kraju Hillsborough v okraju Down priskočil na pomoč 58-letnemu očetu Noelu in starejšemu, 30-letnemu bratu Grahamu, ki je pri reševanju družinskega psa obležal v gnojnici. Graham je zaradi vdihavanja plinov omedlel in padel z lestve, ki jo je položil v podzemeljski tank z vodo, kjer so kravje iztrebke predelovali v gnojilo. Strupeni plini, ki so jih vdihavali, so bili usodni za moške, Emmo pa so gasilci odpeljali v bolnišnico in ji rešili življenje.

Nevin Spence, lani razglašen za mladega irskega ragbista leta, je bil dolgo poškodovan, igralec na položaju centra in krila pa se je počasi vračal v najboljšo moštvo Ulsterja. Klub iz Belfasta je lani igral v finalu lige prvakov v ragbiju, imenovani pokal Heineken. »Bil je neverjetno nadarjen igralec,« pravi kapetan irske izbrane vrste Briana O'Driscolla, ki ga je tragičen dogodek zelo prizadel. Tudi severnoirski športni junak, golfist Rory McIlroy, je bil potrt ob izgubi rojaka športnika: »Ceniti je treba prav vsak dan, ki ga imamo v življenju.« 
Kako je nesreča pretresla Severno Irsko, priča skupna izjava predsednika vlade Petra Robinsona in njegovega namestnika Martina McGuinnessa. 61-letna mama Essi Spence in 26-letna hčerka Laura sta zaradi družinske tragedije še vedno v šoku, saj sta izgubili moža, očeta in brata. Graham je bil poročen in je imel dva otroka. Družina je vedno držala skupaj in to se je pokazalo tudi pri reševanju iz gnojnice. V zadnjih 10 letih so sicer na kmetijah na Severnem Irskem zaradi vdihavanja strupenih plinov umrli še trije ljudje.

Deli s prijatelji