ODPRTO PRVENSTVO FRANCIJE

Rafael Nadal z osmo pariško zmago v zgodovino

Objavljeno 09. junij 2013 19.52 | Posodobljeno 09. junij 2013 19.55 | Piše: STA, Ma. F.

Nadal je znova dokazal, da je letos najboljši igralec na svetu.

PARIZ – Španec Rafael Nadal je zmagovalec odprtega prvenstva Francije v tenisu. V finalu je premagal rojaka Davida Ferrerja s 6 : 3, 6 : 2 in 6 : 3. Za Nadala je to že osma zmaga na grand slam turnirju v Parizu, s čimer je postal edini igralec na svetu, ki je tolikokrat zmagal na enem od štirih največjih turnirjev.

Znova dokazal, da je najboljši igralec na svetu

Sedemindvajsetletni Nadal se je tako znova zapisal v zgodovino športa. Njegov izkupiček na peščenih igriščih v Roland Garrosu je neverjeten: v 59 odigranih dvobojih je izgubil le enkrat, leta 2009 proti Švedu Robinu Soderlingu, z zmago proti štiri leta starejšemu reprezentančnemu kolegu pa je osvojil že dvanajsti naslov na turnirjih za grand slam. Osemkrat je slavil v Parizu, dvakrat v Wimbledonu, po enkrat pa v New Yorku in Melbournu.

Nadal je znova dokazal, da je letos najboljši igralec na svetu. Odkar se je februarja vrnil na igrišča po sedemmesečni odsotnosti zaradi težav s kolenom, je v 44 nastopih izgubil le dvakrat, hkrati pa osvojil sedem naslovov. Na novi lestvici ATP se bo Španec, ki je v polfinalu v maratonskem dvoboju premagal prvega teniškega igralca sveta Srba Novaka Đokovića, povzpel na tretje mesto.

Deli s prijatelji