STROKOVNA POMOČ

Prvakinjam pomaga biopsihologija

Objavljeno 15. maj 2016 14.22 | Posodobljeno 15. maj 2016 14.24 | Piše: Drago Perko

Zagorjanke so prekinile prevlado Krima, k naslovu pa je prispevala tudi 23-letna leva zunanja igralka Lea Krajnc.

Lea pripravlja diplomo iz biopsihologije. Foto: RK Zagorje

V Zagorju se slavi še teden dni po tistem, ko so njihove rokometašice prekinile vladavino krimovk. Tudi po zaslugi 23-letne Lee Krajnc, bodoče diplomirane biopsihologinje. »Za nami je dolgotrajno slavje,« se pohvali Lea, ki je s soigralkami v sredo začela vaditi po nekaj dneh počitka, ki jim ga je namenil trener Bojan Voglar.

Sostanovalka Valentina

»V Zagorju je prijetno. Ljudje so tako srčni in prijazni, na ulici nas ustavljajo, čestitajo za uspeh in se veselijo z nami,« Lea opiše, kako je v mestu novih državnih prvakinj. Veselica se je začela že takoj po koncu tekme, na kateri so premagale Brežice. Pred zadnjim piskom sirene so navijači Crazy Boys razvili velik pano s fotografijami igralk in simpatizerjev kluba. Ko je bilo tekme konec, pa so navijači stekli na parket, rajanje se je začelo. »Naporno je bilo,« v smehu pristavi Lea, ki je novinka v ekipi.

V mesto ob Savi je prišla lani iz Pirana, ki je bil njen matični klub. Po propadu kluba je morala iskati novega. »V Zagorju so me prepričali o svoji viziji, trener pa je imel jasno vlogo zame,« pove, zakaj se je odločila ravno za Zagorje. V veliko pomoč pri navajanju na novo okolje ji je bila Valentina Panger, s katero sta v Zagorju tudi »cimri«. Kranjčeva prizna, da je sprva pogrešala morje pa tudi na zagorski zrak se je morala navaditi. Potem ji je steklo tudi v igri, kjer je kot leva zunanja pomagala ekipi. »Potiho smo ciljale na vrh. Po odhodu Neli Irman in Ivane Ljubas se je to morda komu zdelo nerealno, a smo verjele v uspeh,« razkriva Lea. Sezona je bila naporna, saj so Zagorjanke igrale tudi v pokalu EHF, gostovale pa na Cipru in v Nemčiji. Kljub temu jim je ostalo dovolj moči za domače prvenstvo.

Brez obremenjevanja

Krimovke in Zagorjanke so oboje zbrale po 42 točk, po dvakrat so med sabo remizirale. Odločilna razlika je bila, da so nove državne prvakinje dosegle v teh dveh remijih več golov v gosteh. Ljubljančanke so poskušale s selitvijo šestih igralk v Ajdovščino okrepiti Primorke, da bi vzele točko ali dve Zagorju. Po pritiskih in ogorčenih kritikah so krimovke svojo namero preklicale, Zagorje pa v zadnjih sedmih krogih zbralo prav toliko zmag. Tudi v Ajdovščini.

Kranjčeva pravi, da so jih poteze Krima še dodatno motivirale, trener Voglar pa je dekleta opozarjal, naj se s tem ne obremenjujejo. »Po obračunu in zmagi v Ajdovščini sem potrebovala dva tedna, da sem prišla k sebi,« doda Lea, ki bo tudi v novi sezoni ostala v Zagorju. V prihodnjih tednih bo znana postava za novo sezono. Zdaj so na vrsti še kvalifikacije za ligo prvakinj, saj slovenske prvakinje zavoljo slabših izidov v zadnjih treh sezonah nimajo več zagotovljenega neposrednega mesta v evropski rokometni smetani. 

Deli s prijatelji