1. DOL

Prvaka bo dala peta tekma v Kamniku

Objavljeno 25. april 2013 23.45 | Posodobljeno 25. april 2013 23.47 | Piše: STA, S. U.

Odbojkarice Nove KBM Branik so v četrti finalni tekmi 1. DOL Radenska Naturelle premagale Calcit Volleyball s 3 : 1.

MARIBOR – Odbojkarice Nove KBM Branik so v četrti finalni tekmi 1. DOL Radenska Naturelle v Mariboru premagale Calcit Volleyball s 3 : 1 (21, –22, 6, 19) in finalno serijo izenačile na 2 : 2.

Četrta finalna tekma je imela svojo uverturo že takoj po tretji. Mariborski klub, nezadovoljen s sojenjem na tekmi v Kamniku, se je pritožil Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS). Zaradi domnevnih kršitev pravil je zahteval, da se tekma ponovi. Zaradi pritožbe bi se lahko finalna serija zavlekla. Izvedba četrte tekme je bila nekaj časa celo negotova, a so se na srečo strasti umirile, tako da so lahko najboljše slovenske igralke spet pokazale, kaj znajo.

V četrti tekmi se so mnogo bolje predstavile branilke naslova, igralke Nove KBM Branik, ki lovijo 12. naslov. Razglašene pokalne zmagovalke iz Kamnika, ki so se mučile s sprejemanjem odličnih začetnih udarcev tekmic, so nadigrale v vseh elementih in brez večjih težav prišle do druge zmage v seriji. Ker imajo tudi Kamničanke dve, bo o prvakinjah odločala nedeljska peta tekma v Kamniku.

Deli s prijatelji