BREZPLAČNO PROMOCIJSKO SPOROČILO

Pridružite se tekaški skupini UNICEF in pomagajte otrokom sveta

Objavljeno 31. julij 2015 16.53 | Posodobljeno 31. julij 2015 16.54 | Piše: E. N.

UNICEF Slovenija v teh dneh sestavlja tekaško skupino UNICEF, ki bo na letošnjem Ljubljanskem maratonu tekla za dober namen. Vabimo posameznike, da se pridružijo tekaški skupini UNICEF in pomagajo otrokom - del prijavnine bo namenjen za pomoč otrokom po svetu.

foto: arhiv Ljubljanski maraton
V državah v razvoju otrok v povprečju vsak dan naredi deset tisoč korakov, da bi prišel do pitne vode. Zaradi dolgotrajne hoje po vodo številni otroci ne hodijo v šolo. Nedopustno je, da je čista pitna voda za ogromno ljudi še vedno nedosegljiva želja. Vsak otrok na svetu bi moral imeti dostop do čiste pitne vode! 
 
Skupaj z Matejem Bunderlo, profesorjem športne vzgoje in dolgoletnim strokovnjakom za tek, želimo privabiti čim več tekačev, ki bodo na maratonu zastopali otroke, ki vsak dan romajo po vodo in živijo v pomanjkanju. Tekaška skupina UNICEF bo združena za otroke 25. oktobra v Ljubljani naredila še več korakov, kot jih otroci naredijo vsak dan na poti po vodo. S tem bomo opozorili na nepravičnost, ki jo milijoni otrok po svetu trpijo vsak dan.
 
Vabimo tekače, začetnike, rekreativce in profesionalce, da se pridružijo tekaški skupini UNICEF in pomagajo otrokom sveta.
 
Vsak tekač bo dobil tekaško majico UNICEF, pa tudi priporočila za vadbo in priprave na maraton. To pa še ni vse. Petim izžrebanim tekačem bomo omogočili brezplačne priprave na maraton pod strokovnim vodstvom Mateja Bunderle. 
 
 
Prijavnina znaša 35 EUR in zajema prijavo na jubilejni 20. Ljubljanski maraton, majico UNICEF in svetovanje ter priporočila za vadbo in za pet izžrebanih prijavljenih tekačev priprave na maraton (dve uri na teden).
Deli s prijatelji