ŠE ČAKA

Prevc še brez pogodbe s SZS

Objavljeno 20. november 2014 21.01 | Posodobljeno 20. november 2014 21.01 | Piše: Marko Uršič

Slovenske skakalce konec tedna v Nemčiji čaka uvodna tekma nove zime.

Peter Prevc že pozdravlja novo sezono. Foto: Leon Vidic

Vsaka stvar v življenju se mora enkrat začeti in končati. Ali pa tudi ne. Konec tedna se bo v Klingenthalu začela nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih, v Nemčiji pa seveda ne bodo manjkali niti slovenski orli. »Komaj čakamo na tekme. Glede rezultatov pa je treba biti miren in potrpežljiv,« je glavni trener slovenskih skakalcev Goran Janus napet kot puška in hkrati racionalen. Peter Prevc je bil v zadnji zimi drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala in najboljši v poletih, krona pa sta seveda bili srebrno in bronasto odličje v olimpijskem Sočiju.

Že v Prevčevih besedah je čutiti pozitivno živčnost pred germanskim skakalnim uvodom. »Gotovo je ta nervoza pozitivna, če bi bila negativna, bolje, da se proti Klingentahlu sploh ne bi odpravil. Pozitivna mora biti, nastop je treba pričakati optimistično, ampak hkrati stati na realnih tleh. Da imaš v glavi še vedno predstavo, kako se boš pripravil na tekmo,« je orlovsko držo ponazoril 22-letnik iz Dolenje vasi. V sezoni pa bo seveda edina racionalna tekmovalna logika iti iz tekme v tekmo, torej storiti korak za korakom proti cilju. »Da, za zdaj pa je tudi najbolj učinkovita. Da se ne pripraviš le na eno tekmo, ker se zaradi nje zdi, da je vsa sezona že šla. Iz vsake tekme je treba iztržiti kar največ in potem črto potegniti na koncu sezone,« je nadaljeval naš šampion.

Slovenski skakalci vsako sezono opravijo svoje, zdaj pa je čas, da tudi gradbinci v Planici opravijo svoje delo pri prenovi letalnice bratov Gorišek. Kajti dolina pod Poncami bo v drugi polovici marca gostila finale svetovnega pokala. »Da, vsaj kakor sem to spremljal, za zdaj dela dobro potekajo, dobro jim kaže in upam, da bo tako ostalo,« je orel Prevc tudi že začel brusiti kremplje za veliki slovenski športni praznik.

Ko smo pri sanacijski prenovi financ Smučarske zveze Slovenije, pa seveda težav pri vseh zimskih športnikih pod okriljem SZS ne manjka. Pogodba s smučarsko zvezo... na uho nam je prišlo, da še ni podpisana, smo za konec povprašali Pera Mišico. »Imam jo, ni pa še podpisana.« Torej skakalci v pogodbah še vedno nimate črno na belem napisanih denarnih vsot nagrad, predvidenih za dosežke v prihajajoči sezoni? »Ne,« je bil kratek in natančen Prevc. A Pero Mišica bo napel mišice in (tekmovalno) že pokazal svoje. Nagrada tako mora biti.

Deli s prijatelji