WIMBLEDON

Presenečenje: Nadal je izpadel

Objavljeno 03. julij 2015 01.03 | Posodobljeno 03. julij 2015 01.03 | Piše: STA, T. L.

Nadal se je poslovil že v drugem krogu.

Nadal je bil poražen.

LONDON – Četrti dan teniškega turnirja v Wimbledonu je prinesel presenečenje. Nemec Dustin Brown je v drugem krogu v štirih nizih izločil Španca Rafaela Nadala. Z izločitvijo Ljubljančana Blaža Kavčiča in Slovenca z britanskim potnim listom Aljaža Bedeneta je konec tudi slovenskih nastopov v posamični konkurenci.

Murray gladko

Ljubljenec domačega občinstva Andy Murray se je gladko (izgubil je šest iger) prebil v tretji krog Wimbledona. V naslednjem krogu se bo pomeril z Italijanom Andreasom Seppijem, ki je po dobrih treh urah izločil hrvaškega najstnika Borno Čorića. V tretji krog turnirja sta se prebila tudi branilka naslova Čehinja Petra Kvitova ter drugi nosilec, 17-kratni zmagovalec največjih turnirjev, Švicar Roger Federer.

Na turnirju ostajajo še Jo-Wilfried Tsonga, 13. nosilec, Čeh Tomaš Berdych, šesti nosilec, ter tudi Hrvat Ivo Karlović, 23. nosilec, ki je po več kot triurnem maratonu v zadnjem dvoboju dneva ugnal Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Ob Nadalu med nosilci ni uspelo še enemu Špancu, 15. nosilcu Felicianu Lopezu, ki ga je v petih nizih izločil Gruzijec Nikoloz Basilašvili.

Na ženski strani žreba se je v naslednji krog prebila Čehinja Kvitova, branilka naslova, ki bo naskakovala tretjo lovoriko na svoji najljubši podlagi. V drugem krogu je gladko odpravila Japonko Kurumi Naro. Napredovanje so si priigrale še peta nosilka Danka Caroline Woznacki, Slovakinja Magdalena Rybarikova je presenetila osmo nosilko Rusinjo Jekaterino Makarovo, 10. nosilka Nemka Angelique Kerber pa je premagala Anastazijo Pavljučenkovo.

V tretjem krogu je tudi Poljakinja Agnieszka Radwanska, 13. nosilka, izpadla pa je 17. nosilka Ukrajinka Jelina Svitolina, ki je morala priznati premoč Avstralki Casey Dellacqua.

Srebotnikova in Kopačeva še v konkurenci

Na turnirju ostajata še dve Slovenki, Katarina Srebotnik v konkurenci ženskih in mešanih dvojic in Andreja Klepač v konkurenci mešanih dvojic.

Deli s prijatelji