ROKOMET

Preprosto ne smejo biti pod pritiskom

Objavljeno 16. november 2017 12.59 | Posodobljeno 16. november 2017 13.00 | Piše: Marko Uršič

Rokometaši Gorenja drevi proti Dinamu za dve točki v ligi prvakov.

Alem Toskić bo Dinamu strelsko pretil s črte šestmetrskega prostora. Foto: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Spodrsljaj je izključen, ne sme se zgoditi! Rokometaši Gorenja namreč po slabi predstavi v španskem Leonu drevi ob 19. uri v 8. krogu lige prvakov v Rdeči dvorani gostijo Dinamo iz Bukarešte. Naslednjo soboto v Velenje prihaja še Kadetten, če ose želijo mirno pribrenčati v dodatna dvoboja spodnjega dela LP za preboj v osmino finala, pa morajo obe domači tekmi dobiti. »Na gostovanju pri Ademarju smo le od 15. do 28. minute prvega polčasa igrali rokomet, kot smo ga doslej v sezoni. Vse drugo je bilo zunaj koncepta in brez osredotočenosti na igralne naloge. Ni potrebe, da bi zadeve preskakovali, zdaj razmišljamo le o tekmi z Dinamom, ne glede na to, da ima le dve točki, je to vseeno liga prvakov. Zagotovo nas čaka zelo težka tekma, kar je treba poudariti, pa je to, da moramo imeti precej boljšo zbranost in pristop, kot smo ju imeli v Leonu,« Gorenjev trener Željko Babić ve, da bo veliko odvisno od njih samih.

Romunski šampion ima v svojih vrstah poleg dveh Srbov, Francoza, Rusa in Belorusa kar štiri iranske rokometaše.

Romunski šampion pa ima, zanimivo, v svojih vrstah poleg dveh Srbov, Francoza, Rusa in Belorusa kar štiri iranske rokometaše. »Recept za zmago bi bil zagotovo takšen, kot ga imam vedno rad, to je trdna in agresivna obramba s hitrim prehodom v napad. Moramo zelo dobro in hitro teči, saj se igralci Dinama slabše vračajo v obrambo, to je v principu najslabši člen v njihovi igri. Jan Grebenc bo zagotovo igral, ne vem, koliko časa, upam, da bo vsaj 10 ali 15 minut sodeloval v napadu, pa bomo videli, kako bo,« je Babić po okrevanju po zvinu gležnja še napovedal vrnitev reprezentanta. Tudi krožni napadalec Alem Toskić ve, da mora biti v Rdeči dvorani bolje, kot je bilo v Španiji.

»Zavedamo se, da moramo tekme, ki prihajajo, odločiti v svojo korist, preprosto nimamo več pravice do napake. Dinamo na lestvici nima obilo točk, toda to je ekipa, ki zna igrati rokomet in ima odlične posameznike. Nikakor ga ne smemo podceniti, na vseh tekmah doslej v ligi prvakov je bil blizu tega, da obračune zasuka v svoj prid. Dati moramo maksimum in deloma mirno vstopiti v sklepno obdobje. Vse izvira iz dobre obrambe, nato je mnogo lažje igrati. Moramo dati določeno število lahkih zadetkov, če nam to seveda nasprotnik dovoli, in nato mirno igrati in čakati priložnost. Ne smemo biti pod pritiskom, a moramo tudi imeti v mislih, da moramo to tekmo odločiti v svoj prid,« je bilo Toskićevo mnenje.

Deli s prijatelji