KOŠARKA

Prenovljena Krka išče strugo za pot na vrh

Objavljeno 14. avgust 2016 23.15 | Posodobljeno 15. avgust 2016 12.12 | Piše: Drago Perko

Novomeško Krko bo vodil Dejan Mihevc, ki je prevetril lansko zasedbo. Po nepričakovani odpovedi Ceola Clarka so Dolenjci ekspresno našli menjavo.

Zeleni dres Krke bodo po novem nosili tudi Marko Luković, Dominique Elliot in Sandi Čebular. Foto: Danilo Kesić.

V Novem mestu so v zadnjih dveh sezonah ostali brez naslova državnega naslova. Zdaj imajo tega dovolj. V četrtek so začeli novo košarkarsko zgodbo, kjer se potiho spogledujejo z željo priti vnovič na sam vrh. Pripeljali so novega trenerja. Dolenjce bo vodil Dejan Mihevc, ki se je proslavil z delom v Tajfunu iz Šentjurja, delovanje v Krki pa bo tudi zanj izziv. »Zbrali smo se, začenjamo delati. Manjkajo še štirje igralci: Darko Jukić, Matic Rebec, Žiga Dimec in Ron Curry,« uvodoma pojasni Mihevc. Jukić se poti na pripravah danske reprezentance, Žiga in Matic s Slovenci, Curry pa je na poti v Slovenijo. Da Američan zamuja, ni presenečenje. Saj sprva ni bil v načrtih, vskočil je naknadno. Mihevc se je sprva odločil, da bo napade organiziral Američan Ceola Clark, s katerim je uspešno sodeloval že v Šentjurju. A igralčev zastopnik je obvestil klub, da Clarka ne bo v Novo mesto. Kot smo izvedeli, se je Clark v ZDA poškodoval. Po nekaterih podatkih naj bi celo končal ali vsaj prekinil kariero. »Košarka je ekipni šport, v moštvo pa dodajam posameznike,« Mihevc potrdi, da nikoli ne gradi ekipe okoli igralcev. Tudi zato je s klubom hitro odreagiral in našel novega organizatorja igre. Iz minule sezone so poleg Rebca in Dimca v Novem mestu ostali Imran Polutak, Erjon Kastrati in Matej Rojc. Poleg Jukića so novinci še Sandi Čebular, Marko Luković in Dominique Elliott. Mihevcu bosta pri delu pomagala pomočnika Dalibor Damjanovič in Stane Ožbej, za fizično pripravo ekipe skrbi Josip Radakovič, fizioterapevt pa je ostal Borut Škedelj.

V Podčetrtku superpokal

»Mislim, da smo sestavili zanimivo mlado ekipo, ki bo igrala atraktivno košarko. Pomembno je, da so v zasedbi igralci z zdravimi karakterji,« nadaljuje Mihevc, ki je k delu ekipe dodal tudi štiri mlade nadarjene igralce Klemna Kužnika, Matica Šiško, Miha Škedlja in Aljaža Marinča. V klub so iz Rogaške Slatine vrnili Jureta Ritlopa. »On je tako rekoč domač igralec. Premore dobre lastnosti, karakternost in delavnost. Ustreza naši ekipi,« je pojasnil trener vrnitev krilnega igralca, ki ga je Krka poslala v mesto termalnih vrelcev. »V teh tednih se želimo dobro pripraviti, da bomo konkurenčni,« so jasni v taboru Krke, ki bo v novi sezoni igrala v ligi ABA (v 1. krogu 1. oktobra ji v goste prihaja novinka, makedonska ekipa Karpos Sokoli), domačem prvenstvu liga Nova KBM in pokalu Spar. Poleg nabiranja kondicije Dolenjce konec avgusta čakajo prve tekme. »Uvodoma bomo postavili principe obrambe in napada,« dodaja Mihevc. Uradni začetek sezone bo obračun za slovenski superpokal. V Podčetrtku se bosta aktualni državni prvak Helios Suns in pokalni prvak Krka 25. septembra pomerila za prvo lovoriko sezone.

 

Deli s prijatelji