POŠKODBE

Postali bolnišnica Celje

Objavljeno 18. september 2015 22.14 | Posodobljeno 18. september 2015 22.15 | Piše: Marko Uršič

Branko Tamše ni le celjski trener, temveč je zaradi številnih poškodb že kar doktor.

Kapetan Luka Žvižej bo moral zaradi številnih poškodb še dodatno potegniti celjski voz. Foto: Blaž Samec

Rokometaši niso nič slabši od nogometašev. Če so ti začeli ligo prvakov, jo bodo tudi rokometni igralci. Letošnji sistem tekmovanja je spremenjen, a da ne bi pleteničili, povejmo le bistvo. Slovenski državni prvak Celje Pivovarna Laško je v skupini A skupaj s Kielom, PSG, Veszpremom, Flensburgom, Wislo Plockom, Zagrebom in Bešiktašem. Zmagovalca skupin A in B se uvrstita v četrtfinale, moštva, uvrščena od 2. do 6. mesta, pa v osmino finala. V LP sta še po kakovosti slabši skupini C in D; zmagovalca teh skupin napredujeta v osmino finala.

Celjani elitno starocelinsko tekmovanje začenjajo jutri v Istanbulu, nasproti pa jim bo stala rokometna sekcija športnega kluba Bešiktaš. A Branko Tamše proti balkanski koloniji črno-belih, podkrepljeni z vrečami denarja, ne bo mogel postaviti svoje najboljše postave. »Položaj ni rožnat, imamo številne poškodbe. Že dva meseca nismo opravili treninga s polnim kadrom. Poleg Brazilca Arthurja Patrianove, ki se počasi vrača po poškodbi križnih kolenskih vezi, so zdravstveno načeti tudi Miha Zarabec, ima raztrganino na zadnji stegenski mišici, vratar Ivan Gajič, v torek ga je pri teku speklo v stegenski mišici, ultrazvok pa ni razkril vira težav, Gal Marguč ima oteklo koleno, Blaž Janc pa od superpokala, ko se je poškodoval, ni opravil pravega treninga; ima natrgano zadnjo stegensko mišico. Niti Zarabec ne vadi normalno že od 2. septembra. Hoče z glavo skozi zid in igrati, česar pa ne dovolim. Poleg vseh teh ima povrhu Luka Dobelšek virozo. Edina želja je, da celotno ekipo sestavim skupaj, nato bomo boljši za 15 do 20 odstotkov. Zarabec sicer potuje v Turčijo, a morda bo zaigral le za kakšno minutko oziroma bo izvedel kakšno sedemmetrovko. Gajić, dokler ne bo zdrav, ne bo šel v vrata, na desnem krilu pa bolje kaže z Jancem kot z Margučem. Na prvem mestu je zdravje igralcev, ne dovolim jim iti z glavo skozi zid,« je celjski trener, bolje napisano doktor Branko Tamše, opisal položaj pred tekmo v azijskem delu Istanbula.

Kdo, kako, zakaj ne

Tako se mora šampionski strateg ukvarjati s kar dvojno problematiko. »S poškodbami in boleznimi imamo v tem trenutku res preveč težav. Tako ali tako se zelo veliko ubadam s svojo ekipo, ampak kljub temu moram pogledati in analizirati tudi nasprotnika. Pri nas gre veliko energije v to, kdo, kako, zakaj ne, a vseeno bomo naredilli vse za to, kar si vsi skupaj želimo,« je nadaljeval. »Moramo optimistično gledati naprej. Naš cilj je priti iz skupine. Prvi mesec v ligi prvakov bo odločilen,« je vojskovodja Tamše napovedal rokometne bitke.

Namesto Gajića bo glavno breme na vratih prevzel Urban Lesjak. »Bešiktaš je trdna ekipa, namazani so z vsemi rokometnimi žavbami. Naša prednost je v mladostni predrznosti, izkazali smo se že proti velikim imenom, nimamo se česa bati,« meni Lesi. David Razgor bo namesto Zarabca kreiral celjsko igro, glede ustvarjanja igre pa je poudaril: »Naš tekmec kar malce računa na to, da imamo težave s poškodbami. Naša prednost je igralni sistem, pomembna bo obramba in nato prehod v nasprotne napade.«

 

Deli s prijatelji