SESTAVNI DEL ŠPORTA

Poškodba je ne bo ustavila

Objavljeno 30. november 2017 13.00 | Posodobljeno 30. november 2017 13.00 | Piše: Drago Perko

Slovenska košarkarska reprezentantka Eva Lisec si je strgala ahilovo tetivo, sezone je zanjo konec.

Eva Lisec je odločena, da se vrne še močnejša. FOTO: Familia Schio

LJUBLJANA – Poškodbe so sestavni del športa. »Očitno je že moralo biti tako. Vse se zgodi z razlogom. Vrnila se bom še močnejša. Dokazala sem, da lahko igram na tej ravni. Zato bom po vrnitvi še toliko bolj motivirana,« nam je povedala 22-letna slovenska košarkarska reprezentantka Eva Lisec. V torek popoldne so jo operirali v Padovi, kamor so jo prepeljali po hudi poškodbi, strgani ahilovi tetivi. Zgodilo se je na tekmi petega kroga evrolige med njeno Familio Schio in Montpellierjem, točneje 28 sekund pred koncem. Eva je igrala dobro in bila ena od junakinj četrte evropske zmage. »Poškodba se je zgodila ravno v času, ko mi je trener začel zaupati. Začenjala sem tudi tekme evrolige,« poudari Eva. »Sprva sem pomislila, da me je ena od igralk brcnila v nogo. Tekme je bilo konec, mi pa smo zmagali. Potem sem nekaj minut premlevala v glavi, da me je zelo zabolelo. Slišala sem tudi pok. Ko sem se sezula, je bilo jasno, da je tetiva resneje poškodovana,« opiše trenutke bolečine. Vse v klubu je Evina poškodba globoko pretresla. A so si hitro opomogli in naši reprezentantki ponudili vso potrebno podporo, v minulih dneh so jo spremljali pri zdravnikih. Z vseh vetrov in naslovov pa so prek telefona deževale spodbudne besede, za nekaj dni je v Italijo prispela njena družina. »Nisem sama, to je dober občutek. V teh težkih trenutkih mi podpora ogromno pomeni. Poškodba me je presekala. Prisiljena bom živeti drugače. A ko veš, koliko ljudi te podpira, je lažje. Vsem iskrena hvala,« je povedala Eva.

Največja navijačica

Operacija je trajala 40 minut. Tetivo so zašili, zdaj bo dober teden dni v Sloveniji, potem jo v Italiji čaka prvi pregled. Mesec dni bo noga v mavcu, potem bo en mesec nosila t. i. škorenj. V prvih tednih marca bo že prvič tekla, konec maja pa igrala košarko. Sezone je zanjo konec. »Žal ne bom mogla pomagati reprezentanci v kvalifikacijah za EP 2019. Februarja igramo proti Romuniji in Franciji. Prepričana sem, da bo znal selektor Damir Grgič postaviti igro brez mene. Bom pa največja navijačica reprezentance,« sporoča Eva, ki je na uvodnih tekmah v kvalifikacijah navdušila – proti Romuniji je dosegla 26 točk, na drugi tekmi proti Finski pa je z dvojnim dvojčkom (12 točk, 13 skokov) močno pripomogla k zmagi Slovenije. Ponosna je tudi, ker ji je s kolegicami iz reprezentance uspelo narediti tak košarkarski bum in prisiliti ljudi, da so letos pozorno spremljali premierni nastop Slovenk na eurobasketu. 

Doma in na tujem

Eva je kariero začela v Košarkarski šoli Občine Sevnica pri trenerju Gregorju Vodeniku, potem pa nadaljevala v ŽKK Grosuplje (trener Teo Hojč). Pred odhodom na tuje so jo izklesali v taboru ŽKK Cinkarna Celje (trener Damir Grgič). V Italiji je od leta 2015, lani je bila posojena na Madžarsko.




 

Deli s prijatelji