ZAMENJAVA

Poraz odnesel Pipana, Union Olimpijo bo vodil Bečirović

Objavljeno 22. februar 2015 22.39 | Posodobljeno 22. februar 2015 22.39 | Piše: STA, S. U.

Memi Bečirović se v bogati trenerski karieri tretjič vrača v ljubljanski klub.

Memi Bečirović bo ekipo prevzel v ponedeljek in jo vodil do konca sezone.

LJUBLJANA – Košarkarski klub Union Olimpija je sporočil, da je po porazu ekipe v polfinalu pokala Spar prišlo do zamenjave na trenerskem mestu. Aleša Pipana bo zamenjal Memi Bečirović, ki bo ekipo prevzel v ponedeljek in jo vodil do konca sezone.

Klub je še sporočil, da bosta novi trener Bečirović in predsednik kluba Jani Möderndorfer več podrobnosti o menjavi pojasnila v ponedeljek v dvorani Stožice.

»Odločitev glede menjave trenerja nikakor ni bila lahka. Uspela nam je tudi vključitev nekaterih mladih igralcev, na katerih bomo gradili prihodnost, a smo po izgubljenem polfinalu pokala enostavno morali ukrepati in v dani situaciji ocenili, da je menjava na trenerskem mestu poteza, ki lahko ekipo prerodi z novim pristopom in energijo. Alešu Pipanu se v imenu kluba iskreno zahvaljujem za ves vloženi trud, profesionalen in korekten odnos in prispevek klubu v zadnjih dveh sezonah,« je ob slovesu Pipana dejal predsednik kluba Möderndorfer.

Novi trener zeleno-belih Bečirović pa je dejal: »Union Olimpijo dobro spremljam že celotno sezono in lahko rečem, da gre za simpatično mlado ekipo, ki lahko še vedno doseže zastavljene cilje, ki so pred njo v tej sezoni. Veseli me, da je uprava kluba v meni prepoznala trenerja, ki lahko nadaljuje dobro zastavljeno delo in konča sezono s čim boljšim rezultatom. Zavedam se težke naloge, ki je pred mano, saj je ekipa deluje psihično načeta, pestijo pa jo tudi poškodbe.«

Bečirović se v bogati trenerski karieri tretjič vrača v ljubljanski klub. V sezoni 1999/2000 je skrbel za mladinsko ekipo, v sezoni 2007/08 pa je na trenerskem stolčku zdržal le pol sezone, potem pa se je preselil v ukrajinski Azovmaš.

Deli s prijatelji