PRED WIMBLEDONOM

Polona Hercog bo lovila še bonus

Objavljeno 03. julij 2017 11.22 | Posodobljeno 03. julij 2017 11.24 | Piše: S. N.

V Wimbledonu začetek tretjega teniškega turnirja za grand slam.

Polona Hercog še ima rezerve v svoji igri, ki jih bo poskušala aktivirati v prvem krogu Wimbledona.

WIMBLEDON – V prestolnici Združenega kraljestva se danes začenja tretji turnir za grand slam v sezoni. Minuli teden je bila v kvalifikacijah nepremagljiva edina slovenska predstavnica na glavnem turnirju Polona Hercog. Šestindvajsetletna Mariborčanka je po skoraj devetmesečnih težavah s poškodbami in zdravjem izpolnila osnovni cilj in se prebila skozi tri kvalifikacijske kroge. V prvem se bo jutri pomerila z Nemko Anniko Beck, tačas 82. igralko z lestvice WTA, ki jo je že premagala leta 2015. »Z Anniko sem se pomerila v New Havenu na trdi podlagi. Takrat sem odigrala zelo dobro tekmo, taktično zelo pravilno. Upam, da mi bo tudi tokrat uspelo odigrati nekaj podobnega. Je igralka, ki se zelo dobro giba, je zelo stabilna in ne dela poceni napak. Morala bom igrati agresivno, izkoristiti svoje napadalne udarce in upam, da se bodo stvari obrnile meni v prid,« je dejala Hercogova.

Med glavnimi zvezdnicami svetovnega tenisa manjkata Američanka Serena Williams, ki pričakuje otroka, in Rusinja Marija Šarapova, ki se je po dopinškem suspenzu vrnila, a je zaradi poškodbe mišice odpovedala nastope v kvalifikacijah za Wimbledon. Na generalki v Eastburnu sta blestela Čehinja Karolina Pliškova in Srb Novak Đoković. Ta je v finalu Eastbourna premagal Gaela Monfilsa s 6:3, 6:4. Đoković je v Wimbledonu slavil v letih 2011, 2014 in 2015. Pliškova je bila v finalu boljša od Danke Caroline Wozniacki s 6:4, 6:4 in spada med favoritinje Wimbledona. Svojo računico pa imajo tudi njena rojakinja Petra Kvitova, ki je tu zmagala že v letih 2011 in 2014, pa prva igralka sveta, Nemka Angelique Kerber, ter tudi senzacionalna zmagovalka OP Francije Jelena Ostapenko. V moškem delu turnirja bo v središču pozornosti št. 1 Britanec Andy Murray. Švicar Roger Federer se spogleduje s svojim osmim naslovom na sveti travi. 

Z Đokovićem tudi Ančić

Hrvat Mario Ančić, nekdaj sedmi igralec na svetovni lestvici, ki je kariero končal pred šestimi leti, je nova okrepitev strokovnega štaba Novaka Đokovića. V novi vlogi se bo predstavil že te dni v Wimbledonu, kjer bo ob boku glavnemu trenerju Američanu Andreju Agassiju.

 

Deli s prijatelji