LIGA ABA

Polom Olimpije proti Ciboni: v zadnji četrtini le dve točki

Objavljeno 11. oktober 2013 00.14 | Posodobljeno 11. oktober 2013 00.15 | Piše: STA, Mo. S.

Košarkarji Uniona Olimpije so proti Ciboni izgubili s 47 : 74.

Utrinek s tekme.

LJUBLJANA – Košarkarji Uniona Olimpije so v 2. krogu lige ABA izgubili s Cibono s 47 : 74 (21 : 19, 33 : 41, 45 : 53). Ljubljanski košarkarji tako tudi po drugem krogu nove sezone regionalnega tekmovanja ostajajo brez zmage. Po visokem porazu v soboto v Skopju so pred približno 500 gledalci v Stožicah prikazali še eno katastrofalno predstavo in izgubili s Cibono s kar 27 točkami razlike.

Dva prepričljiva poraza, predvsem pa nič kaj privlačna igra, polna napak in nepovezanih akcij, je za varovance Aleša Pipana slab obet pred nadaljevanjem sezone in nizom težkih tekem v prihodnjih tednih. Ljubljančani bodo 16. oktobra začeli tekmovanje v evropskem pokalu – doma proti italijanskemu Vareseju, v ligi ABA pa jih že v nedeljo čaka preizkušnja v Širokem Brijegu, nato pa domača tekma s Crveno zvezdo in dve zaporedni gostovanji pri Radničkem in Igokei.

Zeleno-beli, ki so že proti MZT pokazali niz slabosti in neuigranosti, so bili ob izostanku poškodovanih Dina Murića in Cedrica Jacksona brez možnosti za uspeh. Gostje so zlahka zabeležili prvi par točk, saj so bili večji del tekme v prednosti. Do dvomestne prednosti so prvič prišli šele v 29. minuti (43 : 53), v zadnji četrtini, ko se je razlika povzpela preko 20 točk (45 : 66), pa so tudi najzvestejši gledalci začeli zapuščati dvorano. Zmaji so prvi in edini koš v zadnjem delu igre dosegli 38 sekund pred koncem tekme.

Deli s prijatelji