JUDO

Polavderjeva, Velenškova in Ceraj v polfinalu EP

Objavljeno 27. april 2013 16.11 | Posodobljeno 27. april 2013 16.12 | Piše: STA, Mo. S.

Mihael Žgank in Igor Spasojević sta v kategoriji do 90 kilogramov po porazih v uvodnih bojih izpadla in ostala brez uvrstitev.

Lucija Polavder.

BUDIMPEŠTA – Slovenski judoisti Lucija Polavder nad 78 kg, Ana Velenšek do 78 kg in Matjaž Ceraj nad 100 kg so si na evropskem prvenstvu v Budimpešti priborili polfinalne nastope. Velenškova in Polavderjeva sta nastopili v okrnjeni konkurenci: pri Velenškovi nastopa le deset judoistk, pri Polavderjevi samo osem. Velenškova je bila boljša od Nemke Claude Malzahn, Polavderjeva pa od Nemke Jasmine Kuelbs. Ceraj je moral za polfinale zmagati dvakrat. Najprej je premagal Estonca Juhana Mettisa, nato pa še Litovca Mariusa Paskeviciusa.

Mihael Žgank in Igor Spasojević sta v kategoriji do 90 kilogramov po porazih v uvodnih bojih izpadla in ostala brez uvrstitev. Žganka je z metom za juko 35 sekund pred koncem boja presenetil Čeh Alexandr Jurecka, Spasojević pa je moral po končnem prijemu na polovici priznati premoč Rusu Kirilu Voprosovu.

Žgank razočaran, Spasojević brez izhoda

»Imel sem več vstopov, nasprotnik ni bil prepričljivejši. Ne vem, kakšna sodniška odločitev je to, da dosodijo met 20 sekund po dogodku. Borbo sem imel pod nadzorom, računal, da bom imel vsaj še dva dvoboja, potem pa tole. Razočaranje je veliko,« je po porazu v prvem dvoboju dejal Žgank.

»Z Rusom sva se pomerila prvič. Reči moram, da ni bil toliko boljši. Imel sem občutek, da nadziram potek, potem pa me je presenetil, me najprej spravil v položaj za davljenje, nato pa se nisem mogel izviti iz končnega prijema. Naredil sem napako, že v zraku me je obrnil tako, da potem nisem imel več izhoda. Žal se nisem niti prav utrudil,« pa je po boju dejal Spasojević.

Popoldanski del s polfinalnimi borbami, repasaži in boji za kolajne se bo začel ob 15.30.

Deli s prijatelji