NORME

Pogačica ovira zaužitje rezultatske pogače

Objavljeno 07. julij 2017 10.06 | Posodobljeno 07. julij 2017 10.06 | Piše: Marko Uršič

Atleti še lovijo norme za SP.

Robert Renner upa na skok vse do Londona in svetovnega prvenstva. Foto Tadej Regent

LJUBLJANA – Kraljica športov ne počiva, ampak se liči, da bo v prvi polovici avgusta obiskala britansko kolegico v Londonu. Šalo na stran, od 4. do 13. avgusta bo namreč na olimpijskem stadionu Združenega kraljestva svetovno prvenstvo v atletiki, številni slovenski fantje in dekleta pa še vedno lovijo normo za to veliko tekmovanje. Med njimi je tudi skakalec s palico Robert Renner, bronasti z lanskega EP v Amsterdamu. Da bi tekmovalno obiskal velemesto na Temzi, mora preskočiti letvico najmanj na višini 570 cm, letos pa je največ preletel pet metrov in pol.

 

570 centimetrov je državni rekord Roberta Rennerja.

Trindvajsetletni Celjan je v sezono krenil z novim trenerjem Draganom Despotovićem, da bi dosegel normo za nastop na londonskem zboru svetovne atletske smetane, pa seveda potrebuje tekmovanja. »V soboto bom zunaj konkurence tekmoval na hrvaškem državnem prvenstvu v Zagrebu. Naslednjo sredo in soboto bom imel dva mitinga v Nemčiji, 19. julija bo sledil še nastop v Novem mestu, državno prvenstvo v Celju 22. in 23. pa je zadnja priložnost za izpolnitev norme. Imel bom pet tekem, upam, da mi bo na eni uspelo,« si srčno želi naš as v zelo kompleksni atletski disciplini. Sezona pa zdravstveno ni potekala brez težav. »Že lep čas imam vneto kolensko pogačico, ta mi nagaja že od zime. Zaradi tega sem tudi precej pozneje odprl sezono, res nisem imel veliko tekem. Stanje je zdaj veliko boljše, upam, da bom teh pet tekmovanj odskakal brez bolečine. Na treningih skačem zelo dobro, menim, da so težave s pogačico eden od glavnih razlogov, da še nimam norme za svetovno prvenstvo. Ker sem začel skakati pozneje, imam denimo za seboj več kot pol manj tekmovanj kot v enakem obdobju lani.

Miting v Velenju in evropsko ekipno prvenstvo v Tel Avivu sta bila naposled dve pravi tekmi, upam, da bom v takšnem slogu samo nadaljeval,« je Robert Renner misli in želje usmeril na preskočitev petih metrov in 70 centimetrov. 

 

Žlahten že kot najstnik


Robert Renner je nekdanji svetovni prvak med mlajšimi mladinci (z izidom 525 cm leta 2011 v Lillu), istega leta je bil tudi najboljši na evropskem olimpijskem festivalu mladih v Trabzonu. Pred dvema letoma je v Talinu s preskočenimi 5,55 m postal še evropski prvak do 23. leta starosti, lani pa je bil bronasti na članskem EP v Amsterdamu.

 

Deli s prijatelji