PRIPRAVLJAJO SE

Po vozovnico za Rio

Objavljeno 04. april 2016 16.45 | Posodobljeno 04. april 2016 16.45 | Piše: S. N.

Slovenska moška rokometna reprezentanca se pripravlja na kvalifikacijski turnir za nastop na letošnjih olimpijskih igrah. Ta vikend bo na Švedskem igrala proti domači vrsti, Španiji in Iranu.

ČATEŽ – Najboljši slovenski rokometaši se v Čatežu pripravljajo na olimpijske kvalifikacije, ki bodo ta vikend v Malmöju na Švedskem. Izbranci selektorja Veselina Vujovića se bodo od petka do nedelje pomerili s Španijo, Švedsko in Iranom. Za neprijetno vznemirjenje je poskrbel 29-letni levi zunanji igralec Klemen Cehte, ki si kruh služi v Združenih arabskih emiratih, v klubu Al Shabab iz Dubaja. Sodelovanje na tokratni akciji je namreč odpovedal. »Nimam komentarja. Oglasil se je direktorju reprezentance Urošu Mohoriču, da ni gotov glede pogodbe, da klub ni najbolj zadovoljen, ker bo odsoten. Uroš mu je rekel, naj se javi meni. Poslal mi je zahtevek za skype, odgovoril sem mu, poslal sem mu pet ali šest sporočil in ga klical pet- ali šestkrat, ni odgovoril. Ni ga tu. Ne verjamem, da bo. Žal mi je, da ga ni. Dokler bom selektor, ga verjetno ne bom več klical,« je dejal Vujović, ki v primerjavi z evropskim prvenstvom na Poljskem ne bo mogel računati na Luko Žvižeja in Dragana Gajića, ki sta se poslovila od reprezentance. Dean Bombač, Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik, Gašper Marguč in Simon Razgor so imeli minuli vikend še klubske obveznosti, zato so se reprezentanci pridružili pozneje. Vujović je vodil svoj klub Zagreb na finalnem turnirju lige Seha v Varaždinu in ostal brez lovorike, saj je v polfinalu doživel poraz proti skopskemu Vardarju.

Največ jih je iz Celja

Seznam igralcev rokometne reprezentance
za olimpijske kvalifikacije – vratarji:
Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Gorazd
Škof
(Nantes), Matevž Skok (Lubbecke);
levi krili: Darko Cingesar (Maribor
Branik), Simon Razgor (Meškov Brest);
levi zunanji: Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg),
Borut Mačkovšek
(Eisenach); srednji zunanji: Miha Zarabec
(Celje Pivovarna Laško), Uroš Zorman
(Vive Targi Kielce), Marko Bezjak (Magdeburg),
Dean Bombač (Pick Szeged); desni
zunanji: Jure Dolenec (Montpellier), Vid
Kavtičnik
(Montpellier), David Miklavčič
(Tremblay), Žiga Mlakar (Celje Pivovarna
Laško); desni krili: Gašper Marguč (Veszprem),
Mario Šoštarič (Gorenje Velenje);
krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid
Potek
o (oba Celje Pivovarna Laško),
Matej Gaber (Montpellier).

Zato je treninge vodil njegov pomočnik Uroš Šerbec. V tej akciji so priložnost dobili nekateri mlajši igralci. Kapetan Uroš Zorman o tem pravi: »Vso kariero govorim, da smo majhen narod, z majhno bazo igralcev. Nimamo 100 vrhunskih igralcev. Vsak, ki je bil pomemben člen reprezentance, se bo poznal. Nenadomestljivih igralcev ni. Zato so drugi tu, ki imajo kakovost. Treba bo stopiti v njihove čevlje in dokazati. Na mladih svet stoji.«

Slovenci bodo v Skandinaviji naskakovali tretji nastop na olimpijskih igrah. Sodelovali so na igrah v Sydneyju 2000, drugič pa v Atenah 2004. Tokrat si bodo lahko vozovnico za Rio de Janeiro, kjer bodo igre avgusta, zagotovili, če bodo osvojili prvo ali drugo mesto. V petek, 8. aprila, ob 17. uri bodo igrali proti Španiji, v soboto ob 18.30 jih čaka Švedska, v nedeljo ob 18.45 pa je še obračun z Iranom.

Deli s prijatelji