Predstavitvena informacija
V današnjem finalu je osvojil drugo mesto.

Plezalec Škofic prvi Slovenec z zmago v seštevku svetovnega pokala

Objavljeno 27. november 2016 18.30 | Piše: STA, S. U.

V današnjem finalu je osvojil drugo mesto.

Plezalec Škofic prvi Slovenec z zmago v seštevku svetovnega pokala

KRANJ – Domen Škofic (22) je kot prvi Slovenec osvojil skupni seštevek svetovnega pokala športnih plezalcev v težavnosti. Radovljičan je največji uspeh v karieri dosegel na sklepnem dejanju sezone v Kranju, v razprodani dvorani. A na premierno zmago v Kranju bo moral še počakati. V današnjem finalu je osvojil drugo mesto. Zmagal je Nemec Sebastian Halenke, drugi je bil Škofic, ki je sicer bil med vodilnimi po kvalifikacijah in polfinalu, tretji pa Italijan Stefano Ghisolfi.

Škofic, ki je v Kranju osvojil prve stopničke, je s finalnim nastopom prišel do čislane lovorike, postal je najboljši športni plezalec v težavnostnem plezanju v tej sezoni. Sezono je začel z zmago v Villarsu, nato pa se je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra povzpel še v Briançonu in Imstu, sezono pa sklenil s četrtimi stopničkami.

Škofic se je z osvojenim svetovnim pokalom pridružil svoji partnerici Janji Garnbret, Maji Vidmar in Mini Markovič, ki je skupno zmagala kar trikrat.

Slovenija je imela v kranjskem finalu še enega predstavnika. Urban Primožič je na svoji zadnji tekmi v svetovnem pokalu ob slovesu od tekmovalnega plezanja zasedel šesto mesto.

 

Deli s prijatelji