ROKOMET

Plešejo po slovenskih notah

Objavljeno 25. september 2014 18.24 | Posodobljeno 25. september 2014 18.24 | Piše: Marko Uršič
Ključne besede: Vid Kavtičnik

Vid Kavtičnik se je ozrl na francoske ambicije in tiste v ligi prvakov.

Kavtičnika so zaslišali v nedeljo v Montpellieru.

Montpellier je južnofrancoski, ne južnoslovenski. V rokometnem klubu namreč igra kar pet slovenskih fantov: Borut Mačkovšek, Dragan Gajić, Jure Dolenec, Matej Gaber... in Vid Kavtičnik. Slednji in Gajić sta v Montpellieru že staroselca, lani sta prišla Dolenec in Gaber, letos še Mačkovšek. »Jure in Matej sta se odlično vklopila v ekipo, Borut tudi, a je imel malce smole, ker je v Montpellier prišel še vedno s poškodbo kolena. To mu še vedno nateka, tako da še ni treniral z nami. Ko bo začel vaditi, menim, da bo super. Vsi vedo, da je zelo dober fant, zdaj mora na igrišču le še dokazati, zakaj je prišel v Montpellier,« Kavtičnik opiše slovensko navezo v pokrajini Languedoc-Roussillon. »Že v lanski sezoni smo bili Slovenci okostje ekipe, nosilci igre, letos bomo to še toliko bolj. Včasih se zgodi celo, da smo štirje istočasno v igri, zdaj čakamo še Boruta, tako da je možno, da bo na igrišču tudi vseh pet,« je poudaril moč našega rokometa v deželi olimpijskih in evropskih prvakov.

Ambicije kluba bodo v francoskem prvenstvu najvišje, kljub proračunu Paris Saint-Germaina v višini 14,76 milijona evrov. V zadnji sezoni je bil Montpellier tretji, letošnji proračun pa je 7,41 milijona evrov. »Seveda. Pariz je že izgubil tekmo, v drugem krogu v Saint-Raphaëlu. Sami smo jih že skoraj dobili na superpokalu v Tuniziji, po sedemmetrovkah smo nesrečno izgubili. Definitivno vemo, da je Pariz premagljiv, startamo na najvišjo stopničko. Tudi prvak Dunkerque je favorit, a letos so začeli malce slabše. Doma so izgubili proti Cesson-Rennesu, imeli nekaj težav proti Nîmesu. Seveda je sezona še dolga, a menim, da Dunkerque letos ne bo tako dober, kot je bil lani,« je ligo galskih petelinov ocenil nekdanji rokometaš Gorenja in Kiela.

Kaj pa ocena skupine C lige prvakov (Veszprem, Rhein-Neckar Löwen, Vardar, Montpellier, Čehovski medvedi, Celje Pivovarna Laško)? »Imamo zelo kakovostne nasprotnike. Vemo, da se je tukaj boriti za prvo ali drugo mesto zelo težko, tretje ali četrto mogoče. Odvisno je, kako bo z Vardarjem, ali bo v ligi prvakov igral tako kot lani. Če bo to tako, bo tretje mesto njegovo, mi pa se bomo po vsej verjetnosti s Celjem in Čehovskimi medvedi borili za četrto. Vsaka domača zmaga bo veliko pomenila; doma bomo poskušali premagati čim več ekip, zunaj pa koga presenetiti,« je sklenil 30-letni rokometaš, ki bo za Montpellierove barve napadal z desne strani.

 

Deli s prijatelji