PARAOLIMPIJSKE IGRE

Pintarjeva z zmago prebila led

Objavljeno 30. avgust 2012 16.24 | Posodobljeno 30. avgust 2012 16.26 | Piše: A. K., STA

Namiznoteniška igralka Mateja Pintar je premagala Francozinjo Marie Christine Fillou s 3 : 2.

Mateja Pintar (desno) je svoje delo že opravila in dosegla prvo zmago.

LONDON – Mateja Pintar je začela nekoliko zadržano. V prvem in drugem nizu je francoska tekmica hitro povedla, nato pa dosegla razliko, ki je najboljša slovenska igralka ni mogla nadoknaditi. Prvi niz je tako končala pri štirih točkah, drugega pri šestih. V tretjem, ko bi poraz pomenil tudi izgubljeno tekmo, pa se je prebudila in prvič povedla s 4 : 3, a je sledila še razburljiva končnica. Dve točki naskoka sta skopneli, igralki sta odigrali podaljšano igro, v tej pa je bila boljša Pintarjeva in zmagala s 13 : 11.

Napeto do konca

Zelo podobna je bila zgodba v naslednjem nizu, saj je slovenski igralki na začetku uspelo doseči lepo vodstvo, ki pa ga je Francozinja izničila. Spet je bilo tesno in spet je bila ob koncu bolj zbrana Pintarjeva ter s 13 : 11 izenačila na 2 : 2 v nizih. V odločilnem petem pa je nato steklo po željah Pintarjeve in njenega trenerja Darka Kojadinoviča. Francozinja je nazadnje vodila s 7 : 6, nato pa je sledil protinapad slovenske igralke in končna zmaga z 11 : 7.

Skrbelo jo je

»Tudi mene je malo skrbelo po dveh nizih, ampak večkrat potrebujem malo časa, da se navadim na mizo in žoge, v drugem sem naredila nekaj taktičnih napak. Morda je odločilo to, da sem navajena igrati take tekme. Tudi v Pekingu sem v prvem krogu imela 'grozljivko', sicer bolj za gledalce kot zame. Sem pa vesela, da sem to dosegla. To je ena mojih najmočnejših, točk in če me že toliko časa ni bilo v namiznem tenisu, jo moram čim bolj izkoristiti,« je pojasnila igralka, ki so jo letos dolgo mučile poškodbe.

Deli s prijatelji