NBA

Phoenix v krizi, Dragić nenatančen za tri

Objavljeno 01. december 2012 08.20 | Posodobljeno 01. december 2012 08.20 | Piše: D. P., STA

»Moramo spremeniti način igre, odnos in predvsem prepričati glave, da lahko zmagujemo. Trenutno smo v takšnem stanju, da nam prav nič ne gre od rok.«

Goran Dragić se je spet izkazal.

TORONTO – Slovenska košarkarska reprezentanta Goran Dragić in Beno Udrih sta s svojima moštvoma ponoči v severnoameriški košarkarski ligi NBA doživela poraza v gosteh. Dragić je s Phoenixom klonil v Torontu s 101 : 97, Udrih pa je bil z Milwaukeejem slabši od Minnesote s 85 : 95.

Zgrešil trojke

Dragić je igral 32 minut, v tem času pa je dosegel 13 točk ter pet podaj in pet skokov ob metu iz igre 5 : 11. Dragić tokrat ni bil natančen v metu z razdalje, saj je zgrešil štiri trojke, dvakrat pa je bil uspešen pri metu za tri. Udrih je v 15 minutah na parketu enkrat zadel koš (met iz igre 1 : 4) ter v statistiko vpisal še štiri skoke.

Phoenix je že drugič zapored izgubil v gosteh, tokratni poraz v Torontu pa je še posebej boleč, saj Sonca proti Plenilcem niso izgubila že vse od leta 2004 in se je tako končal niz sedmih zmag Phoenixa v Torontu. V vrsti moštva Torontčanov je bil najbolj razpoložen DeMar DeRozan s 23 točkami, Amir Johnson pa jih je dodal 16.

Phoenix v krizi

Pri Phoenixu so Marcin Gortat, Shannon Brown in Jared Dudley dosegli vsak po 14 točk, kar pa še vedno ni bilo dovolj. »Moramo spremeniti način igre, odnos in predvsem prepričati glave, da lahko zmagujemo. Trenutno smo v takšnem stanju, da nam prav nič ne gre od rok. Moramo začeti razmišljati kot zmagovito moštvo, zaupati vase, da sploh lahko zmagujemo,« je krizo v Phoenixu nazorno opisal Dragićev soigralec Luis Scola, ki je tekmo končal z osmimi točkami.

V Minneapolisu je Srb Nikola Peković blestel s 14 točkami in 16 skoki za Minnesoto, Luke Ridnour in Aleksej Šved sta prispevala po 16 točk, po 15 točk pa sta vpisala Kevin Love in Jose Juan Barea, Love je dodal še 14 skokov. Pri Bucks sta Monta Ellis in Brandon Jennings vsak dala po 18 točk.

Deli s prijatelji