NBA

Phoenix izgubil, Dragić zaradi bolečin ni igral

Objavljeno 15. december 2014 12.12 | Posodobljeno 15. december 2014 12.12 | Piše: STA, Mo. S.

Oklahoma je že ob polčasu vodila z 22 točkami.

NEW YORK – Košarkarji iz Phoenixa so izgubili današnjo tekmo v Oklahoma Cityju z 88 : 112. Slovenski košarkar Goran Dragić zaradi bolečin v hrbtu ni igral, njegov brat in soigralec Zoran pa ni bil v kadru ekipe iz Arizone za današnjo tekmo. V domači ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Russell Westbrook z 28 točkami in Kevin Durant s 23.

Oklahoma je že ob polčasu vodila z 22 točkami, prednost pa brez večjih težav držala do konca. »Nismo imeli nobenih možnosti. Domači so v prvem polčasu zadeli tako rekoč vse mete, po tistih, ki so jih zgrešili, pa so dobili odbite žoge. Ob takšni natančnosti igralcev Oklahome se danes ni dalo storiti nič,« je dejal gostujoči trener Jeff Hornacek, ki v svojih vrstah ni imel posebej razpoloženega igralca. S 15 točkami je bil še najučinkovitejši Gerald Green.

Bryant prehitel Jordana

Prva violina Jezernikov iz Los Angelesa Kobe Bryant je po gostovanju v Minneapolisu, kjer so zmagali s 100 : 94, prehitel legendarnega Michaela Jordana na večni lestvici strelcev v ligi NBA. Za to je potreboval devet točk (cilj je dosegel z dvema zadetima prostima metoma, na koncu jih je dosegel 26). »Skupaj z gledalci sem pričakoval, da bom danes prehitel Jordana. S tem sem si nakopal pritisk in lahko rečem, da sem vesel, da je vse to za menoj,« se je Kobe znebil bremena. Da je nervozen, so pokazale uvodne minute dvoboja, v katerih je zgrešil prvih pet svojih metov. A ko mu je padel kamen od srca, se je sprostil, v končnici je bil tudi najzaslužnejši, da je njegova ekipa zmagala.

Na prvem mestu strelcev je Kareem Abdul-Jabbar (38.387 točk), na drugem Karl Malone (36.928), na tretjem pa zdaj Bryant (32.310).

Preostale tekme

Moštvo Golden State Warriors nadaljuje serijo zmag. Uspeh na gostovanju pri New Orleansu je bil že 16. zaporedni, do njega pa so prišli v podaljšku. Za to sta najzaslužnejša reprezentanta ZDA Stephen Curry, ki je osem točk od 34 dosegel v dodatnih minutah, in Clay Thompson, ostrostrelec, ki je tokrat v statistiko vpisal 29 točk. Za Golden State, ki je dobre štiri minute pred koncem rednega dela še zaostajal za osem točk, je bila to že 10. zaporedna zmaga v gosteh, kar je prav tako klubski rekord.

Po podaljšku je bil v New Yorku uspešen tudi Toronto, ki je domačo ekipo premagal s 95 : 90. Gostiteljem ni pomagala odlična igra Carmela Anthonyja, ki je dosegel 34 točk, med drugim je s košem 28 sekund pred koncem rednega dela svoji ekipi priboril podaljšek, v katerem pa je Kyle Lowry goste popeljal do zmage.

Washington je na domačem igrišču ugnal Utah s 93 : 84, dve tekmi pa sta se končali z zmagama gostujočih ekip – Chicago je zmagal v Miamiju s 93 : 75, čeprav je dosegel najmanjše število točk po 21. novembru, San Antonio pa v Denverju z 99 : 91.

Deli s prijatelji