AMSTEL GOLD

Philippe Gilbert zmagovalec, Matej Mohorič najmlajši

Objavljeno 20. april 2014 20.41 | Posodobljeno 20. april 2014 20.41 | Piše: STA, S. U.

Slovenska kolesarja sta v cilj prikolesarila pri repu uvrščenih.

VALKENBURG – Philippe Gilbert (BMC) je zmagovalec enodnevne kolesarske dirke Amstel Gold od Maastrichta do Valkenburga. Belgijec se je po 251,8 kilometra še tretjič veselil zmage na tej klasični cestni kolesarski dirki. Drugo mesto je zasedel njegov rojak Jelle Vanendert (Lotto-Belisol), tretji je bil Avstralec Simon Gerrans (Orica-Greenedge).

Že kmalu po začetku 49. izvedbe dirke, na kateri je bilo na sporedu 34 vzponov, je glavnina dovolila pobeg skupini 10 ubežnikov, med katerimi je bil tudi najmlajši kolesar na dirki, Slovenec Matej Mohorič (Cannondale). Na 11. dirki letošnjega svetovnega koledarja je nastopil tudi Borut Božič (Astana). Slovenska kolesarja, ki na dirki nista imela večjih ciljev in sta kolesarila v skladu s svojimi vlogami pomočnikov v moštvih, sta v cilj prikolesarila pri repu uvrščenih. Mohorič je pristal na 112., Božič pa na 119. mestu, z zaostankom 13 minut in 15 sekund, od 123. kolesarjev, ki so končali preizkušnjo.

Spomladanska klasika terjala številne žrtve

Kolesarska spomladanska klasika po gričevnatih Ardenih je terjala številne žrtve, med njimi sta po padcih odstopila Joaquim Rodriguez (Katjuša) in Andy Schleck (Trek). Dirka Amstel Gold je prva dirka od trojčka klasik po Ardenih, sledita še valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege.

Deli s prijatelji