ODLIČNA

Petrušićeva srebrna na EP v tekvondu

Objavljeno 19. maj 2016 22.22 | Posodobljeno 19. maj 2016 22.22 | Piše: STA, A. L.

V kategoriji do 49 kilogramov je premagala tri nasprotnice, tudi vodilno na svetovni lestvici.

Ana Petrušić je zasedla drugo mesto.

MONTREUX – Na evropskem prvenstvu v tekvondu, ki se je danes začelo v švicarskem Montreuxu, je odlično nastopila Ana Petrušić, ki je osvojila svojo prvo medaljo. V kategoriji do 49 kilogramov je premagala tri nasprotnice, tudi vodilno na svetovni lestvici, Francozinjo Yasmino Aziez, le v finalu je morala priznati premoč Srbkinji Tijani Bogdanović. Bogdanovićeva je zmagala s 7 : 0.

V prvem dvoboju je mlada Ljubljančanka dokazala, da je na prvenstvo bolje pripravljena kot leto starejša Ciprčanka Irene Pasjuli, saj jo je porazila z 8 : 2.

V četrtfinalu je Petrušićeva odlično nadzorovala potek dvoboja, saj je bila dovolj aktivna, da je prva nosilka turnirja, Aziezova, ki je čakala na njeno napako, ni mogla presenetiti. V dodatni rundi je bila sicer Francozinja blizu točki z ročnim udarcem, a je takoj zatem do nje poskusila priti tudi Slovenka. Z nogo je zadela nasprotnico v prsi. Elektronska naprava je zabeležila dovolj močan stik, po katerem je Slovenija na letošnjem EP prišla do prve medalje.

A se mlada slovenska reprezentantka ni ustavila pri bronu. V polfinalu je presenetila še eno veliko ime tekvonda. Rusinja Aleksandra Ličagina ji je morala priznati premoč po treh rundah. Podobno presenečenje je uspelo tudi Bogdanovićevi, ki je v drugem polfinalu s 4 : 2 ugnala trikratno in aktualno evropsko prvakinjo iz Hrvaške Lucijo Zaninović.

Tako sta se za zlato medaljo udarili mladi predstavnici prihajajočega vala evropskega tekvonda. Zmagala je tretja nosilka turnirja, ki kljub šele 18 letom nadaljuje niz vrhunskih rezultatov, ki jih je v članski konkurenci začela s tretjim mestom na lanskem svetovnem prvenstvu in z uvrstitvijo na letošnje olimpijske igre.

Deli s prijatelji