SKUPNI ZMAGOVALEC

Petkovšek četrti na zadnji tekmi svetovnega pokala

Objavljeno 10. junij 2012 19.31 | Posodobljeno 10. junij 2012 19.32 | Piše: Ma. F., STA

Mitja Petkovšek je z dobrimi nastopi že po spomladanskem delu sezone svetovnega pokala postal skupni zmagovalec.

Mitja Petkovšek.

GENT – Telovadec Mitja Petkovšek je na zadnji tekmi svetovnega pokala v tem delu sezone v Gentu v finalu na bradlji po napaki pri seskoku zasedel četrto mesto (15,500). Kljub temu si lahko zdaj privošči daljši odmor, saj je z dobrimi nastopi že po spomladanskem delu sezone svetovnega pokala postal skupni zmagovalec za sezono 2012.

V današnjem finalu nastopil zadnji

Žreb je določil, da je Petkovšek, zmagovalec sobotnih kvalifikacij, v današnjem finalu nastopil zadnji, osmi med vsemi finalisti. Že prvi po vrsti Nizozemec Epke Zonderland je prikazal težko vajo in jo izvedel tako dobro, kot še nikoli doslej, ter prejel visoko oceno 15,800. Izkazal se je tudi Kitajec Liu Rongbing, ki je vaji prav tako dodal težavnost v primerjavi s kvalifikacijami in prejel 15,575. Tik pred slovenskim asom pa je za orodje poprijel še Vietnamec Phuoc Hung Pham, ki je prikazal najtežjo sestavo med vsemi, za kar so ga sodniki nagradili s 15,925 točke.

Napaka pri seskoku

Petkovšku ni preostalo drugega, kot da nastopi s težjo vajo, saj so ga v tako odločitev prisilili tekmeci. Izziv je z velikim veseljem sprejel in dobro telovadil, z manjšimi težavami pri petersu, a na koncu je naredil veliko napako pri seskoku, kjer so mu izvedbeni sodniki odvzeli šest desetink točke. Z oceno 15,500 je tako za las zaostal za stopničkami. Če bi mu seskok uspel po načrtih, pa bi se veselil nove zmage. Ne glede na današnji dosežek si je že pred tekmo v Gentu po petih tekmah zagotovil skupno zmago v svetovnem pokalu v sezoni 2012.

Deli s prijatelji