ZMAGA

Petje ustavil tudi malega Tysona

Objavljeno 23. oktober 2017 14.41 | Posodobljeno 23. oktober 2017 14.42 | Piše: Miha Šimnovec

Belokranjski as Samo Petje po točkah ugnal Romuna Eduarda Chelariuja. Čim prej po slavo v najmočnejšo svetovno organizacijo K1 – Glory.

Samo Petje (desno) je zanesljivo premagal Romuna Eduarda Chelariuja. Foto: FFC

LJUBLJANA – Samo Petje, najboljši slovenski borec po pravilih K1, je zanesljivo dosegel še 35. profesionalno zmago (v statistiki ima še en neodločen izid in 6 porazov), potem ko je na sobotni prireditvi hrvaškega združenja FFC v Linzu pred približno 1000 gledalci po točkah premagal Romuna Eduarda Chelariuja (8 zmag, 4 porazi). »S svojo predstavo sem zadovoljen. Čeprav se mi je na začetku malce poznalo, da že pol leta nisem bil v ringu, sem vse tri runde nadziral potek dvoboja, tako da o zmagi ni bilo niti kančka dvoma. Enostavno sem bil prehiter zanj,« je pojasnil 25-letni Metličan, ki je dal pet let mlajšemu tekmecu hitro vedeti, kdo je gospodar v kategoriji do 70 kilogramov. »Potem ko sem ga z nogami kot za stavo zadeval po vsem telesu, je že njegova obrazna mimika izdajala, da mu moj slog borbe ne ustreza. V nobenem trenutku me ni spravil v nevarnost,« se Petje med obračunom niti enkrat ni počutil resneje ogroženega. Priznal je, da je sicer Chelariu čvrst borec, vendar se je s pomočjo trenerja Jureta Cesarja, ki je podrobno proučil 20-letnega Romuna, odlično pripravil nanj. Na vprašanje, kako komentira Eduardov vzdevek (mali Tyson), je odvrnil, da ga ni upravičil. »Pričakoval sem, da bo bolj agresiven,« je Samo še povedal o nasprotniku, ki ga niti malo ne spominja na nekdanjega ameriškega boksarskega šampiona težke kategorije Mika Tysona. Belokranjski as bo zdaj še malo užival v tem uspehu, si privoščil krajši oddih, že v kratkem pa se bo spet začel trdo pripravljati za naslednjo borbo, ki naj bi jo imel še letos. Kdaj in kje bo naslednjič stopil v ring, naj bi izvedel do konca tedna. »Menim, da bi moral imeti več borb na leto, kot jih imam, zdaj sem pač v svojih najboljših letih, to bi moral bolj izkoriščati in biti ves čas v tekmovalnem ritmu. Verjamem namreč, da je pred menoj še velika kariera,« se Petje nadeja, da bo njegov hrvaški menedžer Orsat Zovko uslišal njegovo željo in mu priskrbel več dvobojev. Ni namreč skrivnost, da si želi Samo boriti v Gloryju, da si dejansko zasluži redne nastope v najmočnejši svetovni organizaciji K1, navsezadnje dokazuje iz borbe v borbo. Poleg tega mu v tem delu Evrope počasi že zmanjkuje ustreznih tekmecev. 

Zmagoslavje olimpijskega prvaka

Med obračuni K1 v Linzu velja omeniti še zmago Albanca Shkodrana Veselija, ki je v 2. rundi nokavtiral Grka Dimitriosa Chiotisa. S prepričljivo zmago si je prislužil borbo za naslov prvaka v velterski kategoriji (do 77 kg) po različici FFC, ki se mu je odrekel Samo Petje. V glavnem dvoboju večera po pravilih MMA je japonski zvezdnik Satoši Iši, olimpijski prvak v judu iz Pekinga '08, že v 1. rundi prisilil k vdaji nemškega težkokategornika Björna Schmiedberga. V edinem boksarskem obračunu pa je hrvaški olimpijec Hrvoje Sep, ki mu je poklicno licenco priskrbel Dejan Zavec, slavil še tretjo zaporedno profesionalno zmago, potem ko je bil boljši od Gruzinca Levana Luhutašvilija.

 

Deli s prijatelji