ZAMENJAVA

Pešić tretji trener Bayerna v treh mesecih

Objavljeno 27. november 2012 22.15 | Posodobljeno 27. november 2012 22.15 | Piše: A. K., STA

Nasledil je Grka Yannisa Christopoulosa, ki ni dolgo zdržal na klopu münchenskega moštva.

Svetislav Pešić se vrača na trenersko klop.

MÜNCHEN – Srbski košarkarski strokovnjak Svetislav Pešić je novi trener nemškega kluba Bayern München. Pešić, ki je z Nemčijo osvojil evropski naslov, z nekdanjo Jugoslavijo pa se je veselil naslova svetovnega in evropskega prvaka, je tretji trener bavarskega moštva v zadnjih treh mesecih.

Bayern je konec septembra odpustil nekdanjega nemškega selektorja Dirka Bauermanna in ga zamenjal z Grkom Yannisom Christopoulosom, ki pa tudi ni dolgo zdržal na klopi münchenskega moštva. Bayern v nemški ligi zaseda deveto mesto, zbral je po pet zmag in porazov.

Ne ve, ali imajo potencial

»Postavili bomo kratkoročne cilje, ampak razmišljam tudi o naslovu. Verjamem, da se bomo borili za lovoriko. Vendar ne vem, ali jo bomo osvojili, ker še ne vem, ali imamo potencial,« so bile prve besede Pešića, ki bo Bayern vodil do konca sezone. Nemški mediji poročajo, da je najbolj zaslužen za prihod Pešića njegov sin Marko, ki v Münchnu opravlja vlogo športnega direktorja.

Nazadnje z reprezentanco

Pešić je nazadnje opravljal delo selektorja nemške reprezentance, s katero si je priboril nastop na evropskem prvenstvu v Sloveniji leta 2013. Srb ni podaljšal pogodbe z Nemci, nemška košarkarska zveza pa je že potrdila, da se zdaj že nekdanji selektor seli k Bayernu.
 

Deli s prijatelji