NAJBOLJŠI

Parkerju to, kar ni uspelo Dragiću

Objavljeno 20. december 2013 15.29 | Posodobljeno 20. december 2013 15.29 | Piše: STA, D. P.

V finalu EP v Sloveniji je Francija premagala Litvo z 80 : 66.

Tony Parker je poln hvale na račun slovenskih košarkarjev.

PARIZ – Sloviti košarkar Tony Parker je drugič v karieri postal športnik leta v matični domovini. Parker je najboljši francoski športnik v letu 2013 v tradicionalnem izboru v organizaciji osrednjega francoskega športnega časnika L'Equipe.

Zasluženo

31-letni Parker je naziv najboljšega francoskega športnika prejel že v letu 2003. Košarkar, ki je eden ključnih mož moštva San Antonio Spurs v severnoameriški ligi NBA, je bil vnovič izbran za športnika leta v Franciji na podlagi odličnih predstav na prvenstvu v Sloveniji, na katerem se je skupaj s francosko reprezentanco prvič veselil članskega naslova evropskega prvaka v košarki.

»Tony Parker je brez vsakega dvoma velik šampion in velik športnik, zato sem zelo vesel, da so pri časniku L'Equipe prepoznali vse njegove kvalitete, zaradi katerih je tudi košarkarska reprezentanca končno zmagala na velikem tekmovanju. Je eden redkih športnikov, ki so sposobni šport, v katerem delujejo, pripeljati na najvišjo raven, v tem času je postal tudi ikona košarkarjem in košarkaricam ter velik zgled,« je bil zadovoljen predsednik francoske košarkarske reprezentance Jean-Pierre Siutat.

V prvi peterki

Član francoske zlate selekcije je bil na evropskem prvenstvu izbran v prvo peterko, v katero so akreditirani novinarji uvrstili tudi najboljšega slovenskega igralca Gorana Dragića. Dragić je v izboru najboljšega športnika leta 2013 v Sloveniji po izboru slovenskih športnih novinarjev zasedel drugo mesto.

V finalu EP v Sloveniji je Francija premagala Litvo z 80 : 66. Bron so osvojili Španci po zmagi nad Hrvaško (92 : 66), Slovenija pa je zasedla peto mesto po zmagi nad Ukrajino z 69 : 63.

Deli s prijatelji