NAPREDEK

Padel Volgograd, dobili Allison

Objavljeno 03. november 2014 08.14 | Posodobljeno 02. november 2014 20.05 | Piše: Marko Uršič

Rokometašice Krima so v ligi prvakinj s 26:25 presenetljivo slavile pri ruskem Dinamu.

Allison Pineau je povečala francosko kolonijo pri Krimu. Foto: Allisonpineau.com

Ni kaj, rokometašice Krima so novo sezono v ligi prvakinj začele nad pričakovanji. Zaradi finančnega kolapsa je bilo treba ekipo sestaviti na novo, občutno se je zmanjšal proračun, sproti pa je treba odplačevati tudi dolgove. A po visoki zmagi v uvodnem krogu nad dunajskim Hypom in po porazu v Leipzigu se je Ljubljančankam posvetilo tudi v Volgogradu. Favorizirani Dinamo Sinara je moral z izidom 25:26 (15:13) položiti orožje, kar pomeni, da krimovke v skupini A skupaj z Vzhodnimi Nemkami premorejo štiri točke, Rusinje so jih zbrale tri, Hypo eno, v nadaljnje tekmovanje pa se uvrstijo prve tri ekipe. Hkrati je za Krim prišla še dodatna dobra novica, saj bo v Stožicah od zdaj naprej igrala francoska reprezentantka Allison Pineau.

A najprej nazaj v Volgograd. Gostiteljice so v osmi minuti dvoboja že vodile s 7:2, nato pa se je začel strelski šov Makedonke Mirjete Bajramoske, ki je bila z osmimi zadetki tudi prva strelka tekme. Pridružila se ji je vratarka Miša Marinček; sicer ni začela tekme, do konca prvega dela igre je nanizala deset obramb in v podobnem slogu nadaljevala tudi v drugem polčasu. Krimovke so v 42. minuti izid (po uvodnih 1:1) spet poravnale na 19, Bajramoska pa je v 51. minuti gostje povedla v vodstvo (25:24). V razburljivi končnici je pri 26:25 svoje spet obranila Marinčkova, skupaj je zbrala 17 obramb, saj je deset sekund pred koncem ustavila strel Ane Kočetove. Krimova vratarka je ubranila tudi dve sedemmetrovki in celo dosegla zadetek s strelom prek vsega igrišča. »Moram se kar pohvaliti s tem, zdaj sem 77. na listi strelk. Rada zadenem prek vsega igrišča, seveda, ko je priložnost za to. Takšnih metov pa ne smemo prepogosto poskušati,« je Marinčkova razložila po tekmi.

Že eni francoski igralki pri Krimu, krožni napadalki Amelie Goudjo, se bo torej pridružila še 25-letna Allison Pineau. Temnopolta rokometašica igra na položaju srednje zunanje, tudi obramba ji ni španska (francoska) vas, pred petimi leti pa je bila po izboru Mednarodne rokometne zveze razglašena za najboljšo igralko na svetu. Dekle iz Chartresa za francosko izbrano vrsto igra od leta 2007, klubsko pa je nosila drese Issy-les-Moulineauxa, Metza, romunskega Oltchima iz Valcee in skopskega Vardarja. Z bogatim makedonskim klubom je pogodbo sporazumno prekinila 29. oktobra in naj bi Krimov dres nosila do konca sezone. Pineaujeva je za francosko vrsto zbrala 149 nastopov in dosegla 355 zadetkov, s svetovnih prvenstev (2009, 2011) pa se je dvakrat vrnila s srebrnim odličjem. S prvenstev stare celine in z olimpijskih iger nima medalj. Je pa bila na že omenjenih SP razglašena za najboljšo rokometašico na položaju srednje zunanje.

Allison je februarja z Vardarjem sicer podaljšala pogodbo do leta 2016, za tretjeuvrščeni klub zadnje lige prvakinj pa zaradi težav s kolenom (hrustanec) ni zaigrala na uvodnih dveh dvobojih letošnje lige prvakinj. V začetku oktobra je bila tudi na operaciji, saj je po kolenskih težavah ob prihodu na priprave francoske vrste opravila pregled. Za igro naj bi bila sposobna v naslednjih dneh. »Vardar sem predčasno zapustila. Cilj je, da se čim prej vrnem na igrišče in da se s francosko reprezentanco resno pripravim na decembrsko evropsko prvenstvo,« je simpatična Allison Pineau sporočila na svoji osebni spletni strani. 

Deli s prijatelji