BLAMAŽA

Osumljena slovenska rokometaša ne smeta igrati tekem

Objavljeno 03. oktober 2012 03.07 | Posodobljeno 03. oktober 2012 03.07 | Piše: D. P.

Karabatiča so že včeraj zapustili štirje osebni sponzorji – Adidas, Kinder, Ferrero in BetClick.

Montpellier gre na gostovanje z zdesetkano ekipo.

MONTPELLIER – Torkov večer je prinesel slabe vesti za brata Nikolo in Luko Karabatića. Zaradi suma vpletenosti v stavni škandal je sodišče že pripravilo obtožnico zoper njiju. Očita se jima stavljenje na tekmo in prirejanje rezultata.

Nikola nagovoril javnost

Vest so potrdili sinoči ob 21.45, za tem pa se je Nikola tudi prek facebooka obrnil na svetovno javnost. Izrazil je ogorčenje nad tretmajem, ki ga je deležen. »Obtožili ste nas, da smo varali, pa sploh igrali nismo. Sem stavil? Nisem. Je pa stavilo moje dekle.« Najbrž bo ta mila spletna izpoved naredila velik vtis na preiskovalce rokometnih lumparij ...

Po poročanju Radia Slovenija je bil ob plačilu varščine na prostost izpuščen tudi slovenski vratar Primož Prošt.

Brez pol ekipe

Francoski Equipe je v današnji izdaji šel korak naprej in zapisal – Montpellier je obglavljen. Že danes je jasno, da so ostali brez petih pomembnih igralcev – slovenskega vratarja Primoža Prošta, bratov Karabatić, Dragana Gajića in Issama Teja. Trenirati ne smejo, niti biti v stiku z vodstvom, na tekme lahko nekaj časa kar pozabijo. Montpellier bi jih danes krepko potreboval, a bo moral na gostovanje k Toulousu v francoskem državnem prvenstvu precej oslabljen.

Z novim kapetanom

Montpellier je včeraj dobil tudi novega kapetana – to je postal 21-letni Mathieu Grébille. »Želim upravičiti svojo vlogo in izboljšati podobo kluba, iz Toulousa pa se vrniti z zmago.« Kot poroča uradna klubska stran, danes v postavi ne bo niti tretjega Slovenca, Vida Kavtičnika.

Brez sponzorjev in evrov

Karabatića so sicer že včeraj zapustili štirje osebni sponzorji – Adidas, Kinder, Ferrero in BetClick.

Deli s prijatelji