ZMAGOVITO

Ostrostrelki Lazovićeva in Müllerjeva Krimu priigrali prvo zmago

Objavljeno 15. oktober 2012 00.10 | Posodobljeno 15. oktober 2012 00.12 | Piše: M. U., STA

Krim Mercator – Jolidon Cluj 28 : 27.

Foto: Ljubo Vukelič.

LJUBLJANA – Rokometašice Krima Mercatorja so v 1. krogu lige prvakinj v Stožicah premagale romunski Jolidon Cluj z 28 : 27. Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale prihodnjo nedeljo, ko bodo gostovale v Koprivnici pri Podravki. Ljubljančanke, ki jih je pred tekmo prišla pozdravit tudi Daniela Piedade (ta zelo dobro okreva po možganski kapi), so ligo prvakinj kljub vsem tegobam, ki so jih v zadnjem času pestile, začele z zmago. Sama igra je pričakovano pustila še nekoliko mešane občutke, že zdaj pa je jasno, da je Krim z Nemko Susann Müller dobil pravo okrepitev. Ta je bila ob Barbari Lazović tudi najbolj razpoložena igralka domače ekipe.

Zdravstvene težave

Krim, ki se je skozi vse pripravljalno obdobje ukvarjal z različnimi zdravstvenimi težavami, veliko neznank pa je bilo zaradi teh razlogov tudi za današnjo tekmo, je obračun z novinkami v ligi prvakinj začel z Jeleno Grubišić v vratih, Ljudmilo Bodnjevo na položaju krožne napadalke, Majo Zrnec in Katarino Krpež na krilih ter Barbaro Lazović, Susann Müller in Lineo Torstenson na zunanjih položajih. Ta postava je odlično začela tekmo, saj je že po 10 minutah moral gostujoči strateg Gheorghe Covaciu vzeti minuto odmora. Takrat se je na semaforju svetil rezultat 7 : 1 v korist domačih igralk, ki so ob razpoloženi Grubišićevi s protinapadi in odločno igro v napadu, v kateri je prednjačila predvsem Nemka Müllerjeva, brez težav rešetale romunsko mrežo. Po minuti odmora pa so do sape prišle tudi igralke Cluja, ki so se približale na 6 : 9, 8 : 11 in 10 : 13, a vodstva domačink niso resno ogrozile.

Na varni razdalji

Kljub menjavam, te so bile nujne ob vseh zdravstvenih težavah za držanje ritma, in kar nekaj napakam v igri so gostiteljice tekmice držale na dokaj varni razdalji. A v samem zaključku polčasa je domača obramba povsem razpadla, Romunke so zlahka prihajale do strelov, ki jih niti Grubišićevi ni več uspelo ustavljati, tako da so se Romunke pred drugim polčasom povsem približale (13 : 14), na glavni odmor pa sta šli ekipi ob izidu 15 : 13 za Krim. Cluj je v uvodu drugih 30 minut hitro izid izenačil na 16:16, na srečo Krima pa sta bili razpoloženi Müllerjeva in Lazovićeva, ki sta z goli z zunanjih položajev spet svoji ekipi priigrali tri gole naskoka (19 : 16, 21 : 18), Marina Vergeljuk pa je v 45. minuti razliko povišala na 23 : 19. V zadnjih 10 minut so gostiteljice vstopile s petimi goli prednosti, vendar so vse do konca še trepetale za zmago.

Deli s prijatelji