ROKOMETNO

Oslabljeni Slovenci po formo k Hamletu

Objavljeno 04. januar 2013 08.55 | Posodobljeno 04. januar 2013 08.57 | Piše: D. P., STA

Selektor Boris Denič ne bo mogel računati na vratarja Matevža Skoka in Urbana Lesjaka ter zunanjega igralca Davida Miklavčiča.

Boris Denič, selektor slovenske rokometne reprezentance.

LJUBLJANA – Slovensko moško rokometno reprezentanco od danes do nedelje čaka zadnji preizkus znanja pred odhodom na svetovno prvenstvo, ki bo med 11. in 27. januarjem v Španiji. V danskem Skjernu, Ålborgu in Århusu se bo pomerila s Črno goro, Tunizijo in domačo izbrano vrsto.

Slovenski rokometni prvokategorniki bodo na turnirju v Hamletovi deželi nastopili v okrnjeni zasedbi. Selektor Boris Denič ne bo mogel računati na vratarja Matevža Skoka in Urbana Lesjaka ter zunanjega igralca Davida Miklavčiča, ki so poškodovani in bodo odsotni vsaj mesec dni, nastalo vrzel pa bosta zapolnila vratar Primož Prošt ter Vid Kavtičnik, ki se je po devetmesečni rehabilitaciji kolena šele pred kratkim vrnil na rokometna igrišča.

Slovenija je na svoji prvi pripravljalni tekmi v Slovenj Gradcu zanesljivo opravila z Alžirijo z 29 : 19, po turnirju na Danskem pa se bo v prvem delu svetovnega prvenstva v Zaragozi pomerila s Savdsko Arabijo, Južno Korejo, Poljsko, Belorusijo in Srbijo.

Slovenija se bo danes srečala s Črno goro, v soboto s Tunizijo, v nedeljo pa še z Dansko.
 

Deli s prijatelji