TENIS

OP Avstralije: Kitajka in Slovakinja v finalu

Objavljeno 23. januar 2014 09.45 | Posodobljeno 23. januar 2014 09.45 | Piše: STA, S. U.

Kitajka Na Li je v polfinalnem dvoboju nadigrala Kanadčanko Eugenie Bouchard, Dominika Cibulkova pa Agnieszko Radwansko.

MELBOURNE – Kitajka Li Na in Slovakinja Dominika Cibulkova sta letošnji finalistki uvodnega teniškega turnirja za grand slam v Melbournu. Kitajka, ki je v finalu igrala že lani, je s 6 : 2 in 6 : 4 izločila Kanadčanko Eugenie Bouchard. Še bolj gladka pa je bila zmaga Cibulkove, ki je s 6 : 1 in 6 : 2 premagala Poljakinjo Agnieszko Radwansko.

Cibulkova, 20. nosilka, se je v finale tovrstnega turnirja uvrstila prvič. »Saj še sama ne morem verjeti, da sem v finalu,« je po zmagi dejala Slovakinja, ki je obenem priborila tudi prvi finale na turnirjih serije grand slam za svojo mlado državo. »Tam bom poskušala prav tako uživati, kot sem to počela tukaj prav na vseh tekmah,« je še povedala.

Kitajka Li Na je proti kanadski najstnici začela sanjsko in v prvem nizu povedla že s 5 : 0. Bouchardova je v nadaljevanju vendarle pokazala več in poskrbela za zanimiv drugi niz. »Glede na svojo igro je na dobri poti, da postane prava zvezdnica,« je mlado tekmico po dvoboju pohvalila Kitajka.

Deli s prijatelji