BI(H), NE BI(H)?

Omić ima dovolj KZS, hoče igrati za BiH

Objavljeno 20. september 2012 16.51 | Posodobljeno 20. september 2012 16.51 | Piše: D. P., STA

»Mislim, da sem s svojim nastopom za mlado reprezentanco pokazal veliko voljo in željo nastopati v reprezentanci Slovenije.«

Alen Omić v prodoru.

LJUBLJANA – Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je po današnjem opravičilu Alena Omića, ki se ni udeležil letošnjih priprav članske ekipe, umaknila prijavo na častno razsodišče KZS, toda 215 centimetrov visoki igralec Uniona Olimpije je zdaj podal pisno izjavo in celotni zaplet predstavil na nekoliko drugačen način.

Brez moči

»Po dveh mesecih zastraševanja in maltretiranja je v sredo, 19. septembra, okoli 23.00 direktor reprezentance Matej Avanzo prišel pred moj dom s papirjem (izjavo za javnost, opomba uredništva). Ko nisem več imel moči prenašati pritiskov KZS, sem izjavo podpisal, saj so mi obljubili, da samo v tem primeru ne bom sankcioniran. Problem ni bil v finančni sankciji, temveč v prepovedi nastopanja za moj klub KK Union Olimpija,« je v svoji izjavi za javnost zapisal Omić.

»Mislim, da sem s svojim nastopom za mlado reprezentanco pokazal veliko voljo in željo nastopati v reprezentanci Slovenije. Na mojo veliko žalost moram zaprositi KZS, da mi dovoli spremembo košarkarskega državljanstva. To v nobenem primeru ni obračanje hrbta državi, ki mi je dala vse v tem športu, vendar ne morem igrati pod vodstvom ljudi, ki se okoriščajo z ugledom države Slovenije in pozicijo v KZS ter s svojim obnašanjem do mene,« je zapisal Omić.

Kot Emir Preldžić?

»Upam da me bo vodstvo KZS razumelo in da mi bo kot v primeru Emirja Preldžića brez kakršnega koli finančnega nadomestila pozitivno odgovorilo na mojo prošnjo. Če tega vodstvo ne bo odobrilo, bom iz spoštovanja do svoje države izpolnjeval vse svoje obveznosti do reprezentanc in dal vse od sebe – ne glede na mnenje javnosti,« je na koncu dodal Omić.

KZS je v današnji izjavi za javnost zapisal, da je umaknil prijavo na častno razsodišče in končal spor z mladim košarkarjem. »Ker je Alen Omić iskreno pokazal obžalovanje za to dejanje, smo se na KZS odločili, da prijavo na častno razsodišče umaknemo. S tem je ta primer za nas končan,« so zapisali na KZS, ob tem pa podali podpisano izjavo Alena Omića.

»S to izjavo želim Košarkarski zvezi Slovenije in košarkarski javnosti sporočiti, da mi je žal, da se nisem udeležil reprezentančne akcije članov to poletje. Res je, da sem moral urediti šolske obveznosti, a zdaj vem, da bi se o tem lahko drugače pogovorili s KZS in bi dosegli dogovor, ki bi ustrezal vsem. Žal mi je za neprimerne izjave, ki sem jih dal od takrat za slovenske medije, govoril sem v afektu in bil jezen, saj se je moje ime ves čas v negativnem tonu pojavljalo v medijih. Moj namen ni biti v sporu z nikomer, saj želim le trenirati in igrati, tudi za slovensko reprezentanco, ki ji bom vedno na voljo. Verjamem, da je bilo dogajanje med mano in KZS to poletje le nesporazum in da ga bomo rešili v dobro vseh,« je v prvi izjavi za javnost zapisal eden najbolj nadarjenih mladih slovenskih košarkarjev.

Deli s prijatelji