UTEHA

Olimpijo danes osreči že vabilo v EuroCup

Objavljeno 18. junij 2013 18.05 | Posodobljeno 18. junij 2013 18.05 | Piše: D. P., STA

Zmagovalec tekmovanja si bo v naslednji sezoni priboril pravico nastopanja v elitni druščini klubov evrolige.

Aleš Pipan je nazadnje vodil Laščane

LJUBLJANA – Nekdanji udeleženec elitne košarkarske evrolige Union Olimpija bo v tekmovalni sezoni 2013/14 nastopal v mednarodnem tekmovanju evropski pokal. Najtrofejnejši slovenski klub je danes tudi uradno prejel povabilo wild-card organizatorja.

Direktor zadovoljen

»Veseli smo uradne potrditve našega nastopa v eurocupu, ki bo v letošnji novi obliki še bolj zanimivo tekmovanje kot v preteklosti. Vključitev evroligaških ekip v drugi del bo dala tekmovanju še več kakovosti. Nov sistem zagotavlja tudi več tekem kot prej, kar je gotovo razveseljivo za nas in za publiko. Povabilo organizatorja je pohvala in potrditev, obenem pa zaveza, da nadaljujemo uspešno poslovanje iz pretekle sezone, ne prehitevamo realnosti, nadaljujemo zastavljeno finančno sanacijo, na parketu pa, predvsem v ligi ABA, ki je postala sito za Evropo, pokažemo čim več,« je bil zadovoljen vršilec dolžnosti direktorja košarkarskega kluba iz prestolnice Matevž Zupančič.

48 ekip

Seznam vseh 48 ekip, ki bodo v naslednji sezoni sodelovale v evropskem pokalu, bo dopolnjen in končno znan po koncu vseh državnih prvenstev po Evropi. Vse ekipe bodo morale za dokončni pristop izpolniti še Ulebove pogoje za pridobitev ustreznih licenc.

V sezoni 2013/14 se obeta kar nekaj sprememb. Moštva bodo razvrščena v osem skupin po šest ekip. V rednem delu bo za posamezno ekipo tako kar 10 tekem. Novost bo tudi to, da bodo klubi pred žrebom skupin razvrščeni v dve diviziji, kar bo pripomoglo predvsem k zmanjšanju stroškov potovanj klubov med rednim delom. Tri najboljše ekipe iz vsake skupine se bodo uvrstile v drugi del tekmovanja, kjer se jim bodo pridružili klubi iz elitne evrolige, ki se ne bodo uvrstili v evroligaški top 16. Po dve najboljši ekipi svojih skupin (osem skupin po štiri ekipe) v drugem delu tekmovanja se bosta uvrstili v osmino finala, kjer bo zmagovalca odločil eliminacijski playoff sistem na dve tekmi vse do končnega finala, ki bo odigran na nevtralnem terenu.

Zmagovalec tekmovanja si bo v naslednji sezoni priboril pravico nastopanja v elitni druščini klubov evrolige.

Deli s prijatelji