EVROPSKI POKAL

Olimpija zmagala v Stožicah

Objavljeno 24. november 2015 22.16 | Posodobljeno 24. november 2015 22.16 | Piše: STA, S. U.

Ljubljančani so zmagali v boju z neposrednim tekmecem za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje v evropskem pokalu.

Utrinek s tekme.

LJUBLJANA – Košarkarji Uniona Olimpije so v 7. krogu evropskega pokala (skupina A) premagali Nanterre z 78 : 65. Ljubljančani so zabeležili tretjo zmago v evropskem pokalu. Francoze so premagali s tolikšno razliko, kolikor so izgubili na prvi tekmi, a so tam dosegli več košev, kar pomeni, da bodo v primeru enakega števila točk uvrščeni pred Nanterrom. Zmaga tako šteje dvojno, saj so Francozi neposreden tekmec Ljubljančanov za eno od prvih štirih mest v skupini A, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje.

Čeprav je Olimpija nastopila precej oslabljena (brez prvega organizatorja igre Zacha Wrighta in kapetana Saša Zagorca), je pokazala obraz, ki ga njeni privrženci v zadnjih tekmah niso vajeni. Zeleno-beli so namreč od zadnjih 10 tekem v evropskem pokalu in ligi ABA izgubili kar devet.

Slab začetek, nato preobrat

In tudi tokrat so začeli zelo slabo. Na začetku druge četrtine so imeli že 16 točk zaostanka. A sledil je popoln preobrat. Olimpija je s kolektivno igro, predvsem pa veliko čvrstejšo obrambo, dobila drugo četrtino z 20 : 9 in nato povsem obrnila rezultat. V naslednjem krogu 2. decembra bodo košarkarji Olimpije gostovali v Bonnu.

Deli s prijatelji