EVROLIGA

Olimpija v Madridu izgubila za 31 točk

Objavljeno 13. december 2012 23.28 | Posodobljeno 13. december 2012 23.38 | Piše: Mo. S., STA

Ljubljančani so nastopanje v evroligi sklenili z izkupičkom 3 – 7.

MADRID – Košarkarji Uniona Olimpije so v desetem krogu evrolige izgubili na gostovanju pri Realu iz Madrida s 60 : 91 (17 : 22, 27 : 48, 46 : 68). Na zadnji tekmi je največ točk za zeleno-bele dosegel Aron Baynes (13), Ljubljančani pa so nastopanje v evroligi sklenili z izkupičkom 3 – 7. V desetih tekmah so zabeležili tri zmage – dvakrat proti Cantuju in enkrat proti Himkiju – ter bili sedemkrat poraženi.

Zmaji so evroligo hkrati zaključili z najvišjim porazom v sezoni, kar pa ob dejstvu, da so v špansko prestolnico pripotovali z vsega desetimi igralci, niti ni presenetljivo. Manjkali so trije poškodovani tujci – Temmu Rannikko, Dominic Waters in Dylan Page, tako da je breme padlo na mlajše in tiste, ki v dosedanjem delu sezone niso bili v ospredju. Prve minute in točke v evroligi je doživel celo Emir Sulejmanović.

Brez evrolige

V naslednji sezoni Ljubljančani prvič po dvanajstih letih ne bodo imeli zagotovljenega mesta med evropsko klubsko elito, temveč si bodo morali to priigrati z uspešnimi igrami v ligi ABA. Slednja ima za evroligo na voljo le dve mesti, eno je rezervirano za kvalifikacije za evroligo, dve mesti pa vodita v evropski pokal.

Real Madrid, ki letos spada med najmočnejše zasedbe v evroligi, z oslabljeno Union Olimpijo ni imel nobenih težav. S polovično močjo je hitro vzpostavil hierarhijo na parketu in brez usmiljenja polnih ljubljanski koš. Omembe vreden je dosežek slovenskega reprezentanta v dresu Reala Mirze Begića, ki se je vpisal med deset najboljših blokerjev v zgodovini evrolige.

Deli s prijatelji