PORAŽENI

Olimpija izgubila po podaljšku

Objavljeno 12. januar 2014 21.58 | Posodobljeno 12. januar 2014 21.58 | Piše: STA, M. U.

Telemach Olimpija – KAC Celovec 1 : 2.

SARAJEVO – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi lige EBEL, ki so jo v sklopu ledenega festivala odigrali v Sarajevu, po podaljšku izgubili s celovško ekipo KAC z 1 : 2 (1 : 0, 0 : 0, 0 : 1; 0 : 1).

Z drugo in obenem zadnjo tekmo v nekdanjem olimpijskem Sarajevu se je za zmaje končal prvi del sezone. Možnosti, da bi se izognili zadnjemu mestu, so zapravili že s porazom proti Beljačanom v petek, današnji dvoboj pa je tako že pomenil tudi ogrevanje za odločilni drugi del lige, kajti tudi Celovčani, čeprav so branilci naslova iz prejšnje sezone, so se znašli v 'spodnjem domu' in se bodo v družbi Ljubljančanov, Gradca, Dornbirna, Sape Fehervarja in Innsbrucka borili za nadaljevanje sezone. Le dve od teh šestih ekip bosta prišli do končnice, kamor je že uvrščenih prvih šest ekip rednega dela (Dunaj, Linz, Salzburg, Bolzano, Beljak in Znojmo).

Drugi del sezone bodo Ljubljančani začeli z najslabšega izhodišča, kot 12. ekipa rednega dela pa bo njihov prvi tekmec v prvem krogu nadaljevanja 17. januarja prav današnji nasprotnik Celovec, le da bo tekma na avstrijskem Koroškem.

Deli s prijatelji