KALVARIJA

Olimpija: EBEL ali propad

Objavljeno 03. marec 2015 10.03 | Posodobljeno 03. marec 2015 10.03 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: Telemach Olimpija

Kalvarija hokejistov Telemach Olimpije je ob koncu sezone v ligi EBEL dosegla dno.

Predsednik Telemach olimpije Marko Popovič ni zadovoljen z delom direktorja Matjaža Seklja. Foto: Aleš Černivec

Hokejisti Telemach Olimpije so tudi minuli vikend končali z dvema ničlama v drugem delu lige EBEL, tako da bodo tudi na koncu na dnu lestvice ekip, ki se borijo za uvrstitev v končnico tekmovanja. Zmaji so zadnja poraza doživeli v svojem Tivoliju, Innsbruck je bil boljši s 3:1, v nedeljo zvečer pa je bil po tekmi z Bolzanom, za katerega igra slovenski reprezentant Žiga Pance, izid 1:4 (0:2, 0:2, 1:0). Častni gol za Ljubljančane je dosegel Miha Logar. Drevi bodo zeleno-beli s tekmo v Gradcu končali letošnji nastop v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Že tretjo sezono zapored ostajajo brez uvrstitve v končnico, lani so bili na 11. mestu, predlani pa na devetem. Toda zmaji v tem obdobju ne doživljajo le rezultatske kalvarije, vseskozi so tudi na robu obstoja, saj ne zmorejo poravnati niti delčka ogromnih dolgov, ki so jih pridelali v zadnjih letih. Ni več skrivnost, da je vodstvo kluba igralcem dolžno kar nekaj plač tudi v tej sezoni, že prej pa je šepalo v organizaciji kluba na vseh ravneh.

Včeraj smo poklicali predsednika kluba Marka Popoviča, da pojasni razmere v zmajevem gnezdu. »Po končanem tekmovanju v ligi EBEL bodo imeli igralci teden dni odmora, mi pa moramo v tem času zagotoviti del denarja, ki jim ga dolgujemo. Preostali dolg do moštva bomo poravnali do konca aprila. Naš cilj je, da osvojimo naslov državnega prvaka. Zavedamo se, da SIJ Acroni Jesenice v finalu ne bodo lahek nasprotnik, saj imajo kopico izkušenih igralcev. Lahko pa po dolgem času spet pričakujemo zanimiv finale,« je dejal Popovič, ki pa ne beži od krute realnosti hokejske Olimpije. »Na takšen način, v takšnih razmerah, ne moremo nadaljevati na profesionalni ravni, ki jo zahteva EBEL. Zaradi Ice Festa na prostem smo v primanjkljaju za 40.000 evrov, zato tudi zamuda s plačami. Verjamem, da bomo to rešili do konca sezone. Radi bi tudi, da pri nas ostane trener Fabian Dahlem, a je to pogojeno s tem, kakšno podporo bo imelo moštvo. Tu mislim na opremo, zdravstveno oskrbo in preostalo. Normalno in razumljivo je, da Dahlem zahteva boljšo podporo ekipi,« je jasno Popoviču.

Zadolženost Olimpije (po nekaterih ocenah je ta prek 2 milijona evrov) se torej v tem trenutku še povečuje? »V tem trenutku morda, toda do konca sezone bomo rešili prej omenjeni primanjkljaj. Lahko rečemo, da v tej sezoni nismo pridelali novih izgub,« pravi finančnik po profesiji, saj je zaposlen pri Hypo Alpe Adria Group. Odkar je lani spomladi prevzel vodenje Telemach Olimpije po predsednikovanju Ditke Maučec, še ni sklical klubske skupščine. Jo bo letos? »Seveda. Nekje konec aprila bomo imeli skupščino. Tam si bomo nalili čistega vina. Sam menim, da sta možni dve smeri: nadaljnje nastopanje v ligi EBEL ali nič. Prijavljeni smo za naslednjo sezono v EBEL, na to imamo vezane tudi pokroviteljske pogodbe. Kaj drugega sponzorjev niti ne zanima. V klubu pa moramo spremeniti kar nekaj stvari, z operativnim vodstvom vred,« je bil jasen Popovič. Morda se obeta prelomna skupščina, saj prvi mož hokejskih zmajev s temi besedami meri tudi na dolgoletnega direktorja kluba Matjaža Seklja. Zdi se, da Popovič po obdobju spoznavanja realnega stanja in odnosov v Tivoliju ne bo krenil v še eno sezono brezupa z načinom dela, ki ga je uveljavil Sekelj.

S kom v finale DP?

Pri Olimpiji zdaj čakajo na polfinalne tekme državnega prvenstva, njihovi termini so odvisni od uspešnosti SIJ Acroni Jesenic oziroma Playboy Slavije v ligi INL, kjer se bosta ti dve ekipi spopadli v četrtfinalu. Vprašanje je, s kakšno zasedbo bo Telemach Olimpija igrala v končnici DP. Pod drobnogledom so predvsem tujci. Branilec Kyle Medvec še vleče poškodbo rame, na zadnji tekmi so igrali vratar Miika Wiikman, ki bo menda zanesljivo ostal, branilec Marvin Degon in napadalec Hunter Bishop, ki pa ima težave s hrbtom. »Čez nekaj dni se bomo še enkrat pogovorili z Medvecom in Bishopom. Če so njuni poškodbi takšni in razmišljanje takšno, da raje ne bi tvegala z igranjem v državnem prvenstvu, ju bomo spustili,« je dejal Marko Popovič

Deli s prijatelji