EVROPSKI POKAL

Olimpija daleč od napredovanja med najboljših 16

Objavljeno 21. januar 2015 00.03 | Posodobljeno 21. januar 2015 00.04 | Piše: STA, Ma. F.
Ključne besede: Union Olimpija

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli drugi zaporedni poraz v evropskem pokalu na domačem parketu.

LJUBLJANA – Košarkarji Uniona Olimpije so v 3. krogu 2. dela evropskega pokala (skupina K) izgubili z Bayernom iz Münchna z 80 : 90 in tako doživeli drugi zaporedni poraz v evropskem pokalu na domačem parketu. Varovanci trenerja Aleša Pipana so v prvih 20 minutah prikazali eno najboljših predstav v tej sezoni. Od tekmeca so bili boljši praktično v vseh elementih igre, še posebej pa so izstopali pri metu za tri točke, Sedem trojk iz 14 poskusov je zadelo sedem različnih igralcev, tako da so Nemci zaostajali že za 14 točk.

Spet brez ideje v nadaljevanju

Nadaljevanje je prineslo povsem drugo sliko. Gostje so zaigrali agresivneje, Ljubljančani se niso znali ustrezno odzvati in razlika je hitro skopnela. Na začetku zadnje četrtine so se Nemci prebili v ospredje (65 : 64), uspešno igro pa so nato nagradili z vodstvom 77 : 64 dobre štiri minute pred koncem. Pod taktiko izkušenega stratega Svetislava Pešića so prednost brez težav zadržali do konca.

V drugem delu evropskega pokala imajo zeleno-beli še tri tekme. 28. januarja se bodo znova srečali z Bayernom, takrat v Münchnu, nato jih čaka gostovanje pri Bambergu, za zaključek pa še domača preizkušnja z Dijonom.
 

Deli s prijatelji