KOŠARKA

Olimpija brez poškodovanega Mirze Begića

Objavljeno 27. oktober 2014 15.38 | Posodobljeno 27. oktober 2014 15.38 | Piše: D. P., STA

Decembra se bosta ekipi v enem tednu v Stožicah srečali kar dvakrat; najprej v evropskem pokalu in nato še ligi ABA.

Mirza Begić bo očitno spet moral menjati klub; v Madrid je prišel letos iz Litve.

LJUBLJANA – Košarkarje Uniona Olimpije v tretjem krogu evropskega pokala čaka gostovanje na Madžarskem. V sredo ob 19. uri se bodo pomerili s Szolnokijem, trener Aleš Pipan pa ne bo mogel računati na Mirzo Begića, ki ima težave s kolenom in bo v torek zato opravil manjši operativni poseg. Ljubljančani bodo pri znancu iz lige ABA naskakovali drugo zmago v evropskem pokalu. Uvodno so zabeležili na gostovanju pri Bešiktašu, prejšnji teden v praznih Stožicah pa so morali priznati premoč ruskemu Himkiju.

Ugnali Zenit

Brez Mirze Begića, ki je bil na prvih dveh tekmah najboljši posameznik zeleno-belih, bo to precej težja naloga. Madžari imajo namreč zelo solidno ekipo, ki ima tako v evropskem pokalu kot ligi ABA enak izkupiček kot zmaji. V Evropi so doma premagali Zenit in izgubili na gostovanju v Rigi, na Jadranu pa imajo po petih krogih tri zmage in dva poraza. Decembra se bosta ekipi v enem tednu v Stožicah srečali kar dvakrat; najprej v evropskem pokalu in nato še ligi ABA.

Na bolniški tudi Brodnik in Murić

»V Debrecen odhajamo brez Mirze Begića, ki ima težave s kolenom. Vsi ostali igralci, razen Brodnika in Murića, so zdravi in pripravljeni na tekmo. Cilj je zmagati na gostovanju, a prepričani smo, da nam ne bo lahko. Popraviti moramo napake iz Sremske Mitrovice, kjer smo prikazali izjemno slabo predstavo. Szolnoki je dobra ekipa, ki igra ekipno košarko po globini in širini. Premagamo jo lahko zgolj z agresivno obrambo, dobrim skokom in zbranostjo skozi celotno srečanje. Zaustaviti moramo njihov odlični met za tri točke in v napadu odigrati z več energije kot na zadnji tekmi,« pravi ljubljanski strateg Pipan.

Cilj Uniona Olimpije v evropskem pokalu je osvojiti eno od prvih štirih mest v skupini in tako podaljšati evropsko sezono vsaj do sredine februarja. Po dveh krogih v skupini D vodi Himki, ki je še brez poraza, zadnji je Zenit, ki še ni zmagal, ostale ekipe pa so bile polovično uspešne.

Deli s prijatelji